TİGEM arazisinde "ÖSO kampı bulunduğu" iddiası

Şanlıurfa Valiliği, bazı basın organlarında çıkan "Ceylanpınar çadır kentte ÖSO eğitim görüyor" iddiası üzerine gazetecilere çadır kenti gezdirdi

TİGEM arazisinde "ÖSO kampı bulunduğu" iddiası
TİGEM arazisinde "ÖSO kampı bulunduğu" iddiası
GİRİŞ 30.11.2014 18:16 GÜNCELLEME 30.11.2014 18:16

Şanlıurfa Valiliği, bazı basın organlarında çıkan "Ceylanpınar çadır kentte Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) eğitim görüyor" iddiası üzerine gazetecilere Suriyelilerin barındığı çadır kenti gezdirdi.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Meral Uçar, Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe ve çok sayıda gazeteci TİGEM arazisindeki Suriyeli sığınmacıların barındığı Tel Hamut çadır kentte incelemelerde bulundu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Uçar, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde bazı medya organlarında çıkan asılsız haberlerin kendilerini üzdüğünü söyledi.

Türkiye'ye sığınan bütün sığınmacılara misafir gözüyle baktıklarını belirten Uçar, misafirlerin tüm ihtiyaçların devlet tarafından karşılandığını, Türkiye'nin bu duruşuyla dünyaya örnek olduğunu ifade etti.

Ceylanpınar çadır kentte faaliyet olarak sadece eğitim ve öğretim yapıldığını vurgulayan Uçar, şunları kaydetti:

"Ceylanpınar TİGEM arazisinde Özgür Suriye Ordusu'na ait kampların olduğu iddia edilmişti. Bu iddiaların asılsız olduğunu kampları gezerek sizler de gördünüz. Ceylanpınar kampındaki faaliyetlerin yalnızca eğitim ve öğretimden ibaret olduğunu, burada yaşan Suriyelilerin fiziki ve sosyal anlamda tüm ihtiyaçların en üst düzeyde karşılandığına sizler de şahit oldunuz. Vatandaşların nasıl uyum sağladığını gördünüz. Çoğu Türkçe konuşarak bizimle iletişime geçti. İsteyen tüm gazeteciler kampı gezip görebilir."

Kaymakam Karatepe de çadır kentte yürütülen bütün eğitim, sosyal ve kültürel çalışmaların devlet kontrolünde yapıldığını aksi bir eğitimin söz konusu olmadığını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor