Naras Barajı'nın açılışı yapıldı

Naras Barajı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Balıkesir’den telekonferans ile katıldığı törenle açıldı.

Naras Barajı'nın açılışı yapıldı
Naras Barajı'nın açılışı yapıldı
GİRİŞ 30.11.2014 19:43 GÜNCELLEME 01.12.2014 06:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Manavgat'ta, 7 milyon metreküp rezervi, 103 milyon metreküp su tutabilme kapasitesine sahip Naras Barajı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Balıkesir’den telekonferans ile katıldığı törenle açıldı. Vali Türker, barajın 8 bin 565 kişiye yeni istihdam sağlayacağını söyledi.

 Açılış töreninde konuşan Vali Türker, barajın 8 bin 565 kişiye yeni istihdam sağlayacağını belirterek, “Burası sahil itibarı ile daha çok turizm karakteri ile biliniyor. Fakat denizden içeri 30 kilometre geldiğiniz zaman kırsal karakterin, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin çok yoğun olduğunu görüyoruz. Burası turizmin başkenti olduğu kadar tarımın da başkenti. Dolayısıyla biz tarımsal faaliyetleri de destekleyecek yatırımları hiç gecikmeden öyle 30 yıl beklemeden gerçekleştirmek durumundayız. bugün 1 tane baraj 4 tane gölet olmak üzere 5 tane sulama tesisinin açılışını yaptık" dedi.


MİSLİ MİSLİ FELAKET OLABİLİRDİ
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 30 senedir konuşulan bir projenin 2 senede tamamlanarak hizmete açıldığını belirterek “İşte bu Ak Parti iktidarının emeğinin karşılığı. Biz sizler için çalışıyoruz. Geldiğimde sordum şu ana kadar 7 milyon metreküp su tutulmuş. Bittiğinde 100 milyon metreküpten daha fazla su burada birikmiş olacak. Geçtiğimiz günlerde Manavgat'ta talihsiz sel felaketi yaşadık. Eğer Naras Barajı su tutmaya başlamamış olsaydı, şu ana kadar burada 7 milyon metreküp su tutulmamış olsaydı Manavgat'ta yaşadığımız felaket misli misli fazla olabilirdi Allah korusun. Can kayıpları olabilirdi. Şimdi ne mutlu ki artık bugün burada biz böylesine dev eseri memleketimizin hizmetine, milletimizin hizmetine sunabilir hale geldik.
 

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 4
  • sami 9 yıl önce Şikayet Et
    baraj, hes karşıtları yok mu?
    Cevapla
  • Ege 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu kalp sizi unutur mu ...
    Cevapla
  • asabi adam 9 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler akparti.. taş üstüne taş koyan, bu memlekete hizmet edenlerden allah razı olsun..
    Cevapla
  • RUHİ 9 yıl önce Şikayet Et
    Güzel haber Çalışan adamı severim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması