İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek:

"Güneyüneydoğu Bölgesinde bir uyanış başladı. Kürt kökenli yurttaşlarımız bizlere, 'Biz Türkiye’nin birliğini istiyoruz, PKK’yı istemiyoruz. PKK’nın burada dolaştığı koşullarda biz güvenlik altında, barış ve huzur içerisinde yaşayamıyoruz. Türkiye’nin birlik ve bütünlük içerisinde olmak istiyoruz' diyorlar"

İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek:
İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek:
GİRİŞ 30.11.2014 19:56 GÜNCELLEME 30.11.2014 19:56

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Güneyüneydoğu Bölgesinde bir uyanış başladı. Kürt kökenli yurttaşlarımız bizlere, 'Biz Türkiye’nin birliğini istiyoruz, PKK’yı istemiyoruz. PKK’nın burada dolaştığı koşullarda biz güvenlik altında, barış ve huzur içerisinde yaşayamıyoruz. Türkiye’nin birlik ve bütünlük içerisinde olmak istiyoruz' diyorlar" dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) tarafından Şemsi Denizer Konferans Salonu'nda düzenlenen "Türkiye’nin Çıkış Yolu" konulu konferansa katılan Perinçek, buradaki konuşmasında, geçmiş dönemlerde "hükümet olma formülünün borç bulmaya bağlı" olduğunu, şimdi ise bu formülün geçerli olmadığını belirtti.

Türkiye'nin, uygulanan borçlanma ekonomisiyle devam edemeyeceğini savunan Perinçek, "Türkiye tekrar Atatürk’ten bize kalan karma ekonomiye dönecek. Bunun özeti üretim ekonomisidir. Türkiye tekrar kömürünü dağın altından çıkaracak. Kendi kömürünü üretecek, kendi kömürüyle ısınacak. O noktaya geldik. Onun için bir karar noktasındayız. Devletçi, halkçı, tarımı destekleyen, ithalatı daraltan, üreticiyi destekleyen, kendi üretim kaynaklarını geliştiren, nitelikli iş gücü yaratan böyle bir programın eşiğine geldik. 'Olur mu, olmaz mı?' diye sormayalım, bu program kaçınılmaz" diye konuştu.

Türkiye’yi bölme planlarının çöktüğünü vurgulayan Perinçek, şöyle konuştu:

"Güneyüneydoğu Bölgesinde bir uyanış başladı. Kürt kökenli yurttaşlarımız bizlere, 'Biz Türkiye’nin birliğini istiyoruz. PKK’yı istemiyoruz. PKK’nın burada dolaştığı koşullarda biz güvenlik altında, barış ve huzur içerisinde yaşayamıyoruz. Türkiye’nin birlik ve bütünlük içerisinde olmak istiyoruz' diyorlar. Demek ki, vereceğimiz karar iki maddeden oluşuyor. Birincisi üretim ekonomisine geçeceğiz. İkincisiyse vatanımızı bütünleştireceğiz. Bunlar artık önümüze gelen zorunluluklar. Burada hepimize görev ve sorumluluklar düşüyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu