Doğu'da soğuk hava

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 7 dereceyle Ağrı'da ölçüldü

Doğu'da soğuk hava
Doğu'da soğuk hava
GİRİŞ 01.12.2014 10:04 GÜNCELLEME 01.12.2014 10:04

Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, alçak basınç merkezi etkisinde olan bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu, Erzincan ve çevresinin sağanak ve karla karışık sağanak, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan il ve çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayıyla yer yer sis bekleniyor.

Van, Muş ve Bitlis'in gece saatlerinden, Hakkari'nin de pazartesi gününden itibaren karla karışık sağanak ve kar yağışlı, yer yer sis ve puslu havanın etkisinde olacağı belirtildi.

Gün içerisinde buzlanma ve don olayı beklenen bölgede, rüzgar güney ve batı yönlerden orta kuvvette ve kuvvetli şekilde esecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzincan'da 3, Iğdır'da 2, Ardahan ve Erzurum'da 1, Muş'ta 3, Van'da 4, Kars ve Hakkari'de 5, Bitlis'te 6, Ağrı'da 7 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklığının da Kars'ta 1, Ardahan ve Hakkari'de 2, Ağrı ve Erzurum'da 3, Bitlis'te 5, Erzincan ve Muş'ta 6, Van'da 7, Iğdır'da 9 derece olması bekleniyor.

Kar kalınlıkları Erzurum ve Kars'ta 4, Ardahan'da 6 santimetre olarak ölçüldü. Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 16, Palandöken Kayak Merkezi'nde 20, Konaklı Kayak Merkezi'nde 25 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, Kop Dağı'nda ise 22 santimetreye ulaştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti