Kış lastiği uygulaması başladı

Bilecik'te, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kış lastiği kontrolü yaptı

Kış lastiği uygulaması başladı
Kış lastiği uygulaması başladı
GİRİŞ 01.12.2014 14:43 GÜNCELLEME 01.12.2014 14:43

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması başladı.

Bilecik'te Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Bilecik-Bozüyük karayolunda, kış lastiği kontrolü yaptı.

Uygulama çerçevesinde, tır ve otobüsler durdurularak lastiklerinin diş derinliğine bakıldı.

Kontrollerde, araçlarında kış lastiği bulunmayan sürücülere, belirtilen yasal süre içerisinde kış lastiği takmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Bilecik İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Ormancıoğlu, uygulama sırasında yaptığı açıklamada, 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında ticari taşımacılık yapan ve "A" türü yetki belgesine sahip araçların kış lastiği bulundurma zorunluluğu olduğunu belirtti.

Başlıca görevlerinin karayolları trafiğini açık bulundurmak ve yol kullanıcılarının can güvenliğini sağlamak olduğunu ifade eden Ormancıoğlu, şöyle konuştu:

"Kışın zorlu hava şartlarında araçların kayması sonucu, yolların trafiğe kapandığını, ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının yaşandığını hepimiz biliyoruz. Bunların önüne geçebilmek, yolları açık bulundurmak, yolcuların güvenli bir şekilde karayollarını kullanmasını temin etmek amacıyla bu uygulamayı başlatıyoruz. Kış lastiği, 7 derecenin altındaki hava şartlarında kuru asfaltta, karda, buzda, yol tutuşunu güçlendiren, yol tutuşunu sağlayan özel bir lastik türü ve üzerinde özel desenleri, sembolleri bulunuyor. Görevlilerimiz kontrolleri esnasında bunlara dikkat ediyorlar. Uygulamalarımız devam edecek. Bu zorunluluğa uymayan sürücüler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacak."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?