Kalp nakli bekleyen çocuk için yardım kampanyası

Burdur Valiliği, kalp nakli bekleyen Burdur Lisesi 9. sınıf öğrencisi Yalçın Korkmaz için yardım kampanyası başlattı

Kalp nakli bekleyen çocuk için yardım kampanyası
Kalp nakli bekleyen çocuk için yardım kampanyası
GİRİŞ 01.12.2014 14:59 GÜNCELLEME 01.12.2014 14:59

Burdur Valiliği, Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde kalp nakli bekleyen Burdur Lisesi 9. sınıf öğrencisi Yalçın Korkmaz için yardım kampanyası başlattığını duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Korkmaz'ın yaklaşık 5 ay önce Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde bypass ameliyatı geçirdiğini, durumunun tekrar kötüleşmesi sonucu yine aynı hastanede yoğun bakım ünitesine bağlı olarak hayatına devam etmek zorunda kaldığı belirtildi.

Dört ayı aşkın süredir yoğun bakımdan çıkmadan hastanede yatmak zorunda kalan Korkmaz'ın, Sağlık Bakanlığı tarafından kalp nakil listesine alındığı ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Uzun süren tedavi süreci ve nakil bekleme durumu, hem Yalçın Korkmaz’ın hem de ailesinin sıkıntılı bir süreç yaşamasına neden oluyor. SSK'dan malülen emekli olan ve kendisi de bypass ameliyatı geçiren baba Muhsin Korkmaz ve Yalçın'ın kardeşleri, Burdur'da yaşadığı evlerini kapatarak Ankara'da geçici olarak kiraladıkları gecekonduda yaşıyor, Yalçın'a destek olmaya çalışıyor."

Kalp nakli için tetkik ve tedavisine katkıda bulunmak ve ekonomik durumunun yetersizliği nedeniyle ailesine destek sağlamak amacıyla Burdur Valiliği koordinesinde Türkiye genelinde 3 ay süreli yardım kampanyası başlatıldığı bildirilen açıklamada, "Tüm Burdur halkını hayatının baharında kalp rahatsızlığı geçiren genç kardeşimize destek olmaya, en azından maddi sıkıntılarını ortadan kaldırarak tedavisine yardımcı olmaya çağırıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Burdur Valiliği, yardımların, Ziraat Bankası Burdur Şubesi TR80 0001 0000 5854 0026 6450 06 nolu "Yalçın Korkmaz yardım hesabı" adıyla yapılabileceğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı