Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tongüç, Kahramanmaraş'ta

"Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı ile hareket edemeyiz. Aynı gemide olduğumuza göre bilerek veya bilmeyerek gemiyi delmeye kalkanlar olur da gemi su alırsa, hepimiz ciddi zarar görürüz"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tongüç, Kahramanmaraş'ta
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tongüç, Kahramanmaraş'ta
GİRİŞ 01.12.2014 15:15 GÜNCELLEME 01.12.2014 15:15

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Türkiye'yi bir gemiye benzeterek, "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı ile hareket edemeyiz. Aynı gemide olduğumuza göre bilerek veya bilmeyerek gemiyi delmeye kalkanlar olur da gemi su alırsa, hepimiz ciddi zarar görürüz" dedi.

Tongüç, partisinin Elbistan ilçe teşkilatını ziyaretinde yaptığı açıklamada, 2015'de yapılacak genel seçimlerde Saadet Partisi'nin meclise girerek, meselelere el koyma vaktinin geldiğini söyledi.

Türkiye'nin etrafının ateş çemberi olduğunu belirten Tongüç, Türkiye'de hep birlikte yolculuk edildiğini, bu nedenle de etrafında olup bitenin herkesi direkt ilgilendirdiğini ifade etti.

"Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" mantığı ile hareket edilemeyeceğini dile getiren Tongüç, "Aynı gemide olduğumuza göre bilerek veya bilmeyerek gemiyi delmeye kalkanlar olur da gemi su alırsa, hepimiz ciddi zarar görürüz. Meseleleri milletimizin bin yıldır Anadolu topraklarında durduğu manaya göre değerlendirmek ve asli görevine oturtmak zorundayız" diye konuştu.

Yaklaşık 40 yıldır özellikle Türkiye'nin yer altı ve yer üstü imkanlarını milletin evlatlarına adaletli bir şekilde sunabilmenin gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Tongüç, milletin alın teri ve göz nuru hususunda bugüne kadar taviz vermediklerini kaydetti.

Özelleştirmelere de karşı olduklarına işaret eden Tongüç, parti olarak yapacakları ekonomik çalışmaları anlattı.

Papa'nın Türkiye ziyareti

Son 60 yıllık süreçte Türkiye'yi ziyaret etme ihtiyacı hisseden Papa sayısının 4 olduğunu dile getiren Tongüç, son 12 yılda ise 2 kez bu ziyaretin gerçekleştiğini belirtti.

Türkiye'nin ne kadar zor bir coğrafyada olduğunu bilen birileri olarak bazı detayları ele almak zorunda olduklarını aktaran Tongüç, şunları kaydetti:

"Bu ziyaret turistlik bir gezi ziyareti değildir. Türkiye'ye yapılan bir ziyaret de değildir. Bizzat Papa, Türkiye'ye gelmeden önce 'Kostantine'ye gidiyorum' demiştir. Papa'nın ülkemizi ziyaretinde bir plan var. Biz bu planları bilmeden 'ne olmuş, geliyorsa gelsin' diyerek meseleyi halının altına süpürürsek, o halının altı bir zaman gelir bu işleri almaz. Ziyaret kesinlikle siyasi bir ziyarettir. Bu ziyaret Türkiye'mizi etkileyecek bir ziyarettir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
IMF'den Türkiye açıklaması