Nuceyfi, Kaymakcı'yı kabul etti

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame el-Nuceyfi'nin, Türkiye Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı'yı makamında kabul ederek bir süre görüştüğü bildirildi.

Nuceyfi, Kaymakcı'yı kabul etti
Nuceyfi, Kaymakcı'yı kabul etti
GİRİŞ 01.12.2014 18:38 GÜNCELLEME 01.12.2014 18:38

Nuceyfi'nin ofisinden yapılan açıklamada, görüşmede Irak'ın güvenlik ve siyasi durumu, Irak-Türkiye ilişkilerinin gelişmesi ve teröre karşı uluslararası koalisyon konularının ele alındığı belirtildi.

Açıklamada konuşmasına yer verilen Nuceyfi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bağdat ziyareti sonrası iki ülke arasındaki ilişkilerin geleceğinden umutlu olduğunu ifade ederek, "Yeni hükümetin halkların menfaatine dayalı politikası ilişkilerin iyileşmesini sağlıyor. Zorluklara rağmen eski politikaların değişeceği umudu yüksek. Ümit ediyoruz ki varılan siyasi mutabakatın tüm fıkraları hayata geçer" dedi.

Nuceyfi ayrıca, Türkiye'nin IŞİD ile mücadelede Irak'a istihbarat paylaşımı, askeri eğitim ve silahlandırma konusunda yardım yapması hususuna değinerek, bu adımın iki ülke arasında dostluk ilişkisinin gelişmesi açısından stratejik öneme sahip olduğunu söyledi. Irak ve Türkiye arasında ekonomik işbirliği yapılması gerektiğini de belirten Nuceyfi, IŞİD saldırıları nedeniyle sayıları 2 buçuk milyona ulaşan mültecilerin çektiği sıkıntılarının giderilmesi için Türkiye'den çadır, ilaç ve gıda yardımı istedi.

Açıklamaya göre, ülkedeki mültecilerin büyük bölümünün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde olduğunu da anımsatan Nuceyfi, Bağdat ile Erbil arasında askıya alınan konular ve varılan petrol anlaşması da ele alındı.

Kaymakcı'nın da görüş alışverişinden dolayı Nuceyfi'ye teşekkür ederek, "Ele aldığımız tüm konuları Türkiye hükümeti ile değerlendireceğiz" dediği aktarıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası