Prof. Dr. Cevizci, vefat etti

UÜ Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Cevizci'nin odasında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği bildirildi

Prof. Dr. Cevizci, vefat etti
Prof. Dr. Cevizci, vefat etti
GİRİŞ 01.12.2014 19:45 GÜNCELLEME 01.12.2014 19:45

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevizci, vefat etti.

UÜ Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, akşam saatlerinde fakültedeki odasında kalp krizi geçiren Cevizci, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

- Ahmet Cevizci

1959 yılında Bursa'da doğan Cevizci, ilk ve orta öğretimini Bursa'da tamamladı.

Cevizci, 1978-1982 yıllarında Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü'nde lisans eğitimini yaptı ve daha sonra Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe Anabilim Dalı'nda, "Sokratik Diyaloglarda Yöntem" (1984) başlıklı tezi ile yüksek lisans, "Platon'un Bilgi Kuramı" (1992) başlıklı tezi ile de "doktora" derecesini aldı.

Prof. Cevizci, Fransız Hükümet'inden kazandığı burs ile 1989-1991 yılları arasında Sorbonne Üniversitesinde doktora düzeyinde araştırmalarda da bulundu.

İlkçağ felsefesi, etik, metafizik, genel felsefe tarihi alanlarında çalışan Prof. Dr. Cevizci’nin yayınlanmış pek çok kitabı ve makalesi bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi