Bedellide yaş sınırı düşebilir

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan bedelli askerliğin yaşının daha da düşebileceği belirtildi.

Bedellide yaş sınırı düşebilir
Bedellide yaş sınırı düşebilir
GİRİŞ 02.12.2014 15:29 GÜNCELLEME 02.12.2014 15:54
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan bedelli askerlik ücretinden memnun kalan Bedelli Askerlik Derneği, yaşın düşürüleceği duyumlarını aldıklarını, bu konuda kendilerinin de girişimde bulunacağını açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla 27 yaşını doldurmuş olan askerlik yükümlülüğüne sahip vatandaşların bedelli askerlik imkanından yararlanabileceğini açıkladı.

Şartlara sahip kişiler 18 bin TL ödemek karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacak. Bedelli askerlik imkanının getirilmesiyle hem söz konusu olan birikim hafifletilmiş olacak hem de buradan doğacak kaynak teknoloji yoğun savunma anlayışına geçebilmek için Savunma Sanayii Fonu’na aktarılacak. Bu imkan bütünüyle TSK’nın ihtiyaçlarına yönlendirilecek, başka herhangi bir alanda kullanılmayacak.

27 YAŞINA DÜŞEBİLİR

Bedelli Askerlik Derneği Başkanı Dr. Özgür Niflioğlu, bedelli askerlik konusunda bekledikleri mutlu haberi verdiklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na tüm arkadaşları adına teşekkür etti. Yeni bedelli uygulamasının 28 yaş ve 18 bin TL olarak 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe gireceğini anımsatan Niflioğlu, “Biz 27 yaşından gün alanların da kapsama alınmasını bekliyoruz. Bedelli Askerlik Derneği olarak 25 yaş ve 15 bin TL şeklinde yasalaşması için çalışmalara başlamıştık. Süreç içerisinde birçok anket çalışması gerçekleştirdik. Anket çalışmalarımızda bedelli askerliği bekleyenlerin ortalama yaşının 27, verebilecekleri ortalama bedelin ise 17-18 bin TL alabileceğini tespit ettik” dedi.

"MECLİS’TE AŞAĞI ÇEKİLECEK DUYUMU ALDIK"

Açıklanan bedel ücretinin kendilerini sevindirdiğini ancak yaşın biraz daha geriye çekilmesi noktasında girişimlerde bulunacaklarını açıklayan Niflioğlu, söyle konuştu:

“Bedelli ücretinin 18 bin TL olarak kamuoyuna açıklanması yurt içi ve yurt dışı bedel adaletsizliğini ortadan kaldırması anlamında arkadaşlarımızı oldukça mutlu etti. 28 olarak ilan edilen yaş sınırının Meclis’te yapılacak görüşmelerde biraz daha aşağıya çekilebileceği yönünde bilgilere ulaştık. Dernek olarak bu noktada gerek komisyonlarda gerekse Meclis çalışmalarında müdahil olacağız.”

Başbakan Davutoğlu’nun bedelli askerlikten sağlanacak gelirin savunma harcamaları, ordunun modernizasyonu ve profesyonelleşmesi yönünde kullanılacağına dair açıklamalarda bulunduğunu anımsatan Niflioğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu açıklamadan da alıyoruz ki, önümüzdeki süreçte her ne kadar bedelli askerlikten yararlanamayan arkadaşlarımız da olsa ordunun yapısının değişecek olması dolayısıyla bu gençlerin faydalanabileceği son bedelli askerlik uygulaması olabilir. Önümüzdeki dönemde askerlik profesyonel silahlarla TSK’nın daha güçlü hale gelmesiyle daha farklı bir yapıya bürünebilir. Biz bugünkü konuşmalardan bunları anlıyoruz.”

YORUMLAR 10
  • selim 9 yıl önce Şikayet Et
    88 lileri de kapsasın lütfen 88 lişler olarak şu ana kadar eğitimle ilgili yapılan düzenlemelerden hep mağdur olduk bari askerlik konusunda mağdur olmayalım lütfennnnn
    Cevapla
  • koray 9 yıl önce Şikayet Et
    son 1 2 aydır, 27 yaşına çıkacak diyip umut verdiler, şimdi 28 çıkardılar. beklenti içine girmeseydik sorun olmazdı ama beklentiye girdiğimiz için kötü oldu. umarım düşürürler.
    Cevapla
  • srkn 9 yıl önce Şikayet Et
    Yaş sınırının düşmesi için ne yapabilir, nerelere mail atabiliriz?
    Cevapla
  • srkn 9 yıl önce Şikayet Et
    Umarım bu sınır düşer. Cumhurbaşkanımızın da bedelli yaş sınırının düşmesi hususunu kurmaylarıyla görüşeceği şeklinde haber yapan birkaç site var. Hayırlısı olur inşallah.
    Cevapla
  • ahmet özen 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar 27 yaşından gün almış olanlar faydalanıcak denildi ve herkes büyük beklenti içinde... 88 doğumlar 2015 'de 28 gün almış olucak, sen bu adamı o saatten sonra askere alsan ne olur almasan ne olur ? en azından onlara da umut ol ki vatanlarına bedelli ile hizmet vermiş olsunlar.!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme