Burdur'da dolandırıcılık iddiası

Kendisini savcı olarak tanıtarak bir kadını dolandırmaya çalıştığı iddia edilen kişi, gözaltına alındı

Burdur'da dolandırıcılık iddiası
Burdur'da dolandırıcılık iddiası
GİRİŞ 02.12.2014 15:42 GÜNCELLEME 02.12.2014 15:42

Karamanlı ilçesinde kendisini telefonda savcı olarak tanıtarak bir kadını dolandırmaya çalıştığı iddia edilen kişi, Adana'da gözaltına alındı.

Gülsüm K'yi telefonla arayan M.C.A, kendisini savcı olarak tanıttı. Banka kartının dolandırıcıların eline geçtiğini, şebeke üyelerinin de bu kartla bankadan kredi çektiğini söyleyen M.C.A, polis ekiplerinin az sonra evde arama yapacağını belirtti.

M.C.A, Gülsüm K'den, operasyon öncesi evdeki tüm paraları, verecekleri hesap numarasına yatırmasını istedi.

Evdeki 3 bin 300 lira ile banka şubesine giden Gülsüm K, M.C.A'nın isteği ile parayı ATM cihazından yatırmaya çalıştı. ATM cihazından parayı yatıramayan Gülsüm K, o sırada bankadan para çeken bir tanıdığından yardım istedi. Yatırılmak istenen paralar kıvrılmış vaziyette olduğu için ATM cihazına sıkıştı. Sıkışan paranın kurtarılması için banka görevlilerine haber verildi. O sırada telefondaki kişinin kendini savcı olarak tanıttığını öğrenen yetkililer, durumu güvenlik görevlilerine iletti ve hesabı bloke etti.

M.C.A'nın verdiği hesap numarası üzerinde çalışma başlatan polis ekipleri, hesabın Adana’da olduğunu belirledi. Adana Emniyet Müdürlüğü ve bankanın Adana şubesi ile irtibata geçilmesi sonucu M.C.A, parayı çekmek üzere gittikleri banka şubesinde gözaltına alındı.

Zanlının ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!