Öztürk, AA çalışanlarına veda etti (2)

AA Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Kemal Öztürk, "Bir ortak duygu var burada. Bir çoğunuzla aynı fikri paylaşmıyor olabiliriz, aynı ideolojiyi paylaşmıyor olabiliriz ama aynı hedefe doğru koşan insanların nasıl mucizeler yaratabileceğini burada göstermiş olduk. Bence yeni Türkiye bu. Bence yeni Türkiye'nin kurumunun böyle bir şey olması lazım. İdeolojik olarak farklı olsa da düşünce olarak farklı olsa da birbirine kenetlenmiş ve bir ortak hayale inanmış insanların çalıştığı bir kurum ancak yeni Türkiye'nin kurumu olabilir" dedi.

Öztürk, AA çalışanlarına veda etti (2)
Öztürk, AA çalışanlarına veda etti (2)
GİRİŞ 02.12.2014 16:25 GÜNCELLEME 02.12.2014 16:25

Öztürk, AA Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle kurum çalışanlarına veda etti.

Genel Müdürlük görevine başladığı ilk zamanlarda, bir hikaye yazmaktan söz ettiğini anımsatan Öztürk, "İlk yıllarda hiç kimse buna inanmamıştı. Ben onu sizin gözlerinizden okuyordum aslında. Ortada kurum denebilecek bir yapı yokken bile, alt yapısı yokken, teknolojisi yokken, dünyada tanınmazken bile, dünyanın en büyük ajanslarından biri olacağına inanmak zor bir şey" diye konuştu.

Bu fikirleri üretirken, bu projeleri geliştirirken, bu çalışmaları yaparken hiç tereddüte düşmediğini dile getiren Öztürk, "Hep bir gün bunu başaracağımıza inandım. Ama o zaman öngöremediğim iki şey vardı. Birincisi bu kadar hızlı başarabileceğimize ben de inanmıyordum, düşünmemiştim. İkincisi bu kadar güçlü bir aile olacağımızı da düşünmemiştim" dedi.

Kurumda mutluluğun çok önemli olduğunu belirten Öztürk, çalışanların da mutlu olmasını istediklerini, mutluluğun verimi artırdığını söyledi.

"Sakın Rabia meydanını unutmayın"

Öztürk, bazı hatıraların, bazı yerlerin, bazı coğrafyaların unutulmaması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Onlar bizim zihnimizde ve kalbimizde yaşadığı sürece onlardan güç alırız. Rabia meydanı bunlardan bir tanesi. Sakın Rabia meydanını unutmayın. Anadolu Ajansı o meydanda doğdu. Anadolu Ajansı o meydanda tanındı ve biz tüm dünyaya ilk defa o meydandaki masumların ve mazlumların sesini duyurarak çıktık. Gazze'i unutmayın. Filistin davası dünyada fakirlerin davasıdır, gariplerin davasıdır, mazlumların davasıdır. Gazze'de çalışan arkadaşlarımın yanına gittiğimde onlara olan sevgim iki kat arttı. Çünkü evleri bombalanırken haber yapabilen tek insan Anadolu Ajansı'nda çalışır. Bundan büyük bir gurur duyuyorum. Saraybosna'yı unutmamalısınız, Myanmar'ı unutamalısınız. Myanmar'daki dulları unutmamalısınız. Yanıbaşımızda her gün acılarını haber yaptığımız Suriye'yi, Irak'ı unutmamalısınız. Neden bunları unutmamalısınız? Çünkü dünya unutuyor bunları."

Hiç kimsenin görmediği zamanlarda bir şeyi görmenin güçlü bir habercilik olduğunu ifade eden Öztürk, bütün dünya Mısır'daki darbeyi alkışlarken sadece Anadolu Ajansı'nın Rabia meydanını hatırlattığını belirtti.

Öztürk, "Bu gurur ölünceye kadar bize, hepimize yeter. İnanın bana çocuklarınıza da yeter" dedi.

"Habercilikten öte bir yere geçtik"

"Biz habercilikten öte bir yere geçtik, artık habercilikten öte bir şey yapıyoruz" diyen Öztürk, şoföründen güvenlikçisine, kameramanına kadar herkesin hissettiği ortak bir duygu olduğunu ifade etti.

Kemal Öztürk, "Bir ortak duygu var burada. Bir çoğunuzla aynı fikri paylaşmıyor olabiliriz, aynı ideolojiyi paylaşmıyor olabiliriz ama aynı hedefe doğru koşan insanların nasıl mucizeler yaratabileceğini burada göstermiş olduk. Bence yeni Türkiye bu. Bence yeni Türkiye'nin kurumunun böyle bir şey olması lazım. İdeolojik olarak farklı olsa da düşünce olarak farklı olsa da birbirine kenetlenmiş ve bir ortak hayale inanmış insanların çalıştığı bir kurum ancak yeni Türkiye'nin kurumu olabilir. Bugün dünyanın 84 ülkesinde temsil ediliyorsak işte bu ortak idealin verdiği motivasyonla yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

AA Haber Akademisi mezunlarına da seslenen Öztürk, "Onlara hep şunu söyledim, bir gün Anadolu Ajansı'nı siz yöneteceksiniz. Sakın bu günleri unutmayın. Sakın çektiğiniz zorlukları, sıkıntıları unutmayın ve bu dostluğun, kardeşliğin, alie ortamının yıllar yılı devam etmesini sağlayın. Gelecek genç kuşak gazeteci arkadaşlarımızın olacaktır. Onların da bu hikayeyi tamamlaması gerekir" dedi.

Çok güzel bir hikaye yazdıklarını ifade eden Öztürk, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Hepinizin bir satırı, bir kelimesi, bir cümlesi var bu hikayenin içerisinde. Tamamlandığında çok güzel bir kitap olacak. İnanın bana yıllarca konuşulacak, yıllarca unutulmayacak bir hikaye olacak bu. Hepinizin katkısı var, hepinizin emeği, göz nuru, göz yaşı var. Hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Sizlerle tanıştığım için, sizlerle çalıştığım için, beraber olduğum için, sizi tanıdığım için ve yol arkadaşlığı yaptığım için çok bahtiyarım. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Hepinize hayırlı çalışmalar diliyorum."

Öztürk'ü ağlatan Gazzeli çocukların uçurtma fotoğrafı

Konuşmanın ardından Öztürk'e çiçek ve hediye takdim edildi.

Genel Müdür Vekili Ebubekir Şahin, Öztürk'e tüm çalışanlar adına "AA Oradaydı" özel koleksiyon baskısı ile üzerinde "Sayın Kemal Öztürk sizi unutmayacağız AA ailesi" yazılı plaket sundu.

Anadolu Ajansı muhabirleri tarafından Gazze'de çekilen uçurtma uçuran çocukların fotoğrafının Görsel Haberler Direktörü Ahmet Sel tarafından hediye edilmesi üzerine duygulanan Öztürk, göz yaşlarına hakim olamadı.

Tekrar kürsüye gelen Öztürk, şunları söyledi:

"Aslında ağlamamak için çok direndim. 'Rabia meydanını unutmayın' derken benim bunu unutmama imkan yok. Çünkü o gece, Rabia meydanına müdahale olduğu gece Allahüteala bana bir evlat müjdesini verdi ve bu müjdeyi aldığım gün eşime dedim ki 'kız olursa adı Rabia' olacak. Ve şimdi kızımı her sevdiğimde o meydanı hatırlıyorum. Gazzeli çocukları... Bu uçurtmaların her birini bir çocuk uçuruyordu. Fırat'a (Yurdakul) bu fotoğrafı hep söylüyorum, başka bir şey var bunda diye. Hepsi öldü, bunu unutamayız, unutmayız."

Öztürk, fotoğrafı görünce dayanamadığını ifade ederek, "Bu fotoğraf benim hayatımı çok etkiledi. Buzdolabına konmuş çocuk fotoğraflarını çektik biz Gazze'de. Bir mezarı bile çok gördüler. İşte bu yüzden Anadolu Ajansı'nda çok çalıştım. Bunları dünyaya duyuramız lazım. Şimdi bayrağı siz devralıyorsunuz eminim daha güzellerini yapacaksınız" diye konuştu.

Medya-İş adına Sendika Başkanı Gürsel Eser, AA Haber Akademisi mezunları adına Merve Yıldızalp ve Tuğba Özgür Durmaz da Öztürk'e çiçek takdim etti.

Karanfillerle uğurlandı

Törenin ardından çalışanlar tarafından ayakta alkışlanan Öztürk, bina girişine kadar sevgi gösterileriyle uğurlandı.

Çalışanların karanfil atarak uğurladığı Öztürk, daha sonra kendi aracına binerek ajanstan ayrıldı.

(Sürecek)

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır