Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: (1)

Ccedil;alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Soma'daki işten çıkartmalarla ilgili, "2 bin 850 işçinin işsiz kalması hiç kimseyi memnun etmez. 6 aylık dönem, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak işsizlik fonundan ödediğimiz maaşla geçti" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: (1)
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: (1)
GİRİŞ 02.12.2014 16:36 GÜNCELLEME 02.12.2014 16:36

Çelik, bakanlıkta Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk-İş Teşkilat Sekreteri Eyüp Alemdar, Türkiye Maden-İş Genel Başkanı Nurettin Akçul, Genel Maden-İş Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Hattat Enerji Genel Müdür Yardımcısı Selim Şenkal ile TOBB Türkiye Madencilik Meclis Başkanı İsmail Kasapoğlu ile bir araya geldi.

Maden işçilerinin durumuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, Soma'da yalnız ocağın yapısının güvenli olmaması değil aynı zamanda kömürün kızışmaya müsait bir yapı arz ettiğini her defasındaki teftişlerde tespit ettiklerini söyledi.

Şimdi de mevcut ocağın bir bölümünün açılmasıyla ilgili gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını kaydeden Çelik, şunları söyledi:

"O bölüm açıldı ama yine sorunla karşı karşıya kaldık. Hemen tekrar anlık müdahaleyle işletme tekrar durduruldu. Demek ki buradaki yapısal sorun bizim güvensiz bir ortamda işçilerimizi çalıştırmamayı gerekli kılıyor. Biz böyle güvenin, sağlıklı bir ortamın sağlanamadığı bir yerde işçimizin çalışmasına müsaade edemeyiz. Bunun karşısında 6 aylık bir dönemde içerisinde özellikle şu anda kapatılan kazanın meydana geldiği Soma'daki Eynez ocağıyla ilgili 6 ay hem maaşları hem de net maaş kadar yardım olarak ödeme yaptık. Dolayısıyla 6 aylık süreye bir aylık bir zaman kaldı, böyle bir tablo var. Eğer bu ocak Maden Genel Müdürlüğümüz ve Enerji Bakanlığımız tarafından işletilemez şeklinde bir kararları söz konusuysa tabii ki 2 bin 850 işçimizin o ocakta çalışma şansları söz konusu olmayacak. 6 aylık süre bir rehabilite süresiydi. Fakat bu ocağın çalışamayacağı şeklinde bir kanaat bakanlığımızda, genel müdürlüklerde oluşmuş durumda."

"Enerji Bakanımızla görüşelim"

Bakan Çelik, söz konusu konunun çözümü için Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın tazminatlarla ilgili teminattan bahsettiğini vurgulayarak, "Bunu ben, Enerji Bakanımızla görüşelim, böyle bir imkan varsa tazminatı alacak bir imkan söz konusuysa tabii ki oradan işçilerimizin tazminatlarını alma konusu için biz de elimizden gelen desteği verelim" diye konuştu.

(Sürecek)

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı