BM'de İsrail'in nükleer tesislerinin denetimi oylandı

BM Genel Kurulu'nda İsrail'in nükleer silahlanmadan vazgeçmesi ve nükleer tesislerini uluslararası denetime açmasını içeren tasarı oylandı

BM'de İsrail'in nükleer tesislerinin denetimi oylandı
BM'de İsrail'in nükleer tesislerinin denetimi oylandı
GİRİŞ 02.12.2014 23:16 GÜNCELLEME 02.12.2014 23:16

BM Genel Kurulu'nda İsrail'in, nükleer silahlardan vazgeçmesi ve nükleer tesislerini uluslararası denetime açmasını isteyen tasarının oylamasında 161 ülke lehte, ABD ve Kanada'nın da içinde olduğu 5 ülke aleyhte oy kullandı. 18 ülke ise çekimser kaldı.

Mısır tarafından Genel Kurul'a sunulan tasarıda İsrail'den, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması'na bir an önce taraf olması, nükleer silahlardan vazgeçmesi ve nükleer tesislerini uluslararası denetime açması talep edildi.

Nükleer silah denemeleri, geliştirilmesi ve üretimine son verilmesi çağrısı da yapılan tasarıda İsrail'in, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması'na taraf olmayan tek Ortadoğu ülkesi olduğuna vurgu yapıldı.

BM Genel Kurulu kararlarının yasal bağlayıcılığı bulunmuyor ancak 193 üyenin oy kullanabildiği oylamalar, uluslararası toplumun genel temayülünü yansıtması bakımından önem taşıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt