Fransa Meclisinin Filistin'in devlet olarak tanınmasını istemesi

Filistin'in BM Daimi Gözlemcisi Mansur: "Fransız Meclisinin kararının, Fransa hükümetini Filistin Devleti'ni kısa zaman içinde tanımaya sevk etmesini umuyoruz"

Fransa Meclisinin Filistin'in devlet olarak tanınmasını istemesi
Fransa Meclisinin Filistin'in devlet olarak tanınmasını istemesi
GİRİŞ 02.12.2014 23:50 GÜNCELLEME 02.12.2014 23:50

Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, Fransa Meclisinde gerçekleştirilen oylamanın, Fransız hükümetini Filistin Devleti'ni tanımaya sevk etmesini umduklarını söyledi.

Riyad Mansur, Fransa Meclisindeki oylamaya ilişkin AA'ya yaptığı açıklamada, parlamentonun kararını "doğru yönde atılmış çok büyük bir adım" olarak niteledi. Bu adımın devamının gelmesi gerektiğini de vurgulayan Mansur, "Fransız Meclisinin kararının, Fransa hükümetini Filistin Devleti'ni kısa zaman içinde tanımaya sevk etmesini umuyoruz" dedi.

Mansur, Fransa'nın bu konuda İsveç hükümetinin Filistin'i tanıma kararını takip etmesini beklediklerini de dile getirdi.

"İvmenin sürdüğü görülüyor"

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric de gazetecilerin bu konudaki soruları üzerine yaptığı açıklamada, ülkelerin diğer devletleri tanımalarının kendi iç meselesi olduğunu vurguladı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, BM Filistin Halkı İle Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamayı hatırlatan Dujarric, Ban'ın, İsrail-Filistin sorununun çözümü için uluslararası toplumun daha fazla inisiyatif alması gerektiğine vurgu yaptığını hatırlatarak, "Genel Sekreter, 'Uluslararası barış girişimleri başarısız olurken, parlamentolar ve hükümetler eyleme geçiyor. Bu ivme artarak devam edecek' ifadelerini kullanmıştı. Bu ivmenin sürdüğü görülüyor" dedi.

Fransa Meclisi, iktidardaki Sosyalist Parti milletvekillerinin sunduğu, "Filistin'in devlet olarak tanınmasını" hükümetten talep eden karar tasarısını kabul etmişti. Genel Kuruldaki oylamada 339 "evet", 151 "hayır" oyu çıkmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar