Trafikte "kayar yazılı" uyarı dönemi

Çorum Emniyet Müdürlüğünce trafikte başlatılan yeni uygulama kapsamında sürücülere megafon yerine "kayar yazı" ile uyarılarda bulunulup trafik kuralları hatırlatılıyor

Trafikte "kayar yazılı" uyarı dönemi
Trafikte "kayar yazılı" uyarı dönemi
GİRİŞ 03.12.2014 13:10 GÜNCELLEME 03.12.2014 13:10

Ccedil;orum Emniyet Müdürlüğünce trafikte başlatılan yeni uygulama kapsamında sürücülere megafon yerine "kayar yazı" ile uyarılarda bulunulup trafik kuralları hatırlatılıyor.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, trafik kurallarının hatırlatılması ve sürücülerin trafikteki dikkatlerini artırmak amacıyla bir ekip otosunun arka cam kısmına "kayar yazı" sistemi yerleştirildi.

Uygulamayla trafik güvenliğinin artırılmasının amaçlandığını ifade eden yetkililer, ekip otosunun arkasındaki elektronik panelden sürücülere "Trafik kurallarına uyunuz. Alkollü araç kullanmayınız. Emniyet kemerinizi takınız. Yayalara yol veriniz" şeklinde yazıların yer aldığı hatırlatmalarda bulunulduğunu belirtti.

Öte yandan "kayar yazıyla uyarı" uygulamasında yabancı uyruklu sürücüler için de uyarı yazılarının farklı dillere çevrilebildiğini vurgulayan yetkililer, trafikte başlatılan uygulamada özellikle yabancı sürücülerin kontrol için durdurulması ve uygulama noktası oluşturulduğunun anlaşılması için yabancı dillere çevrilen yazıların elektronik panele yansıtıldığını kaydetti.

Yabancı sürücülerin megafonla anons yapıldığı sırada uyarıları anlayamadıkları, bu nedenle yabancı dile çevrilmiş uyarı notlarıyla sürücülere ikazda bulunulduğunu dile getiren yetkililer, hem sabit uygulamalarda hem de seyir halindeki kontrollerde "kayar yazıyla uyarı" projesinin başarılı şekilde devam ettiğini vurguladı.

Yetkililer, söz konusu uygulamanın kentteki tüm ekip otolarında hayata geçirilmesinin planlandığını bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar