Burdur'da "evlilik öncesi eğitim" protokolü imzalandı

Protokol kapsamında, evlilik için belediyeye başvuran çiftlere eğitim verilecek

Burdur'da "evlilik öncesi eğitim" protokolü imzalandı
Burdur'da "evlilik öncesi eğitim" protokolü imzalandı
GİRİŞ 03.12.2014 15:43 GÜNCELLEME 03.12.2014 15:43

Burdur'da boşanma oranlarını azaltmak amacıyla imzalanan protokol kapsamında çiftlere "evlilik öncesi eğitim" verilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasında Vali Hasan Kürklü, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Nurdan Kamal tarafından, kentteki boşanma oranlarını azaltmak amacıyla "evlilik öncesi eğitim" protokolü imzalandı.

Buna göre belediyeye nikah için başvuran çiftlere, evlilik hayatına hazırlanmaları amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzmanları tarafından eğitim verilecek.

Nurdan Kamal, protokol töreninde, son yıllarda Türkiye'de giderek artan boşanma oranlarının toplumun temelini oluşturan aile kurumunun dağılmasına ve işlevsiz hale gelmesine neden olduğunu kaydetti.

Boşanma oranlarında Burdur'da da artış görüldüğünü belirten Kamal, "Burdur Belediye Başkanlığı bünyesinde yılda yaklaşık 600 nikah kıyılırken, 2014 yılının ilk 10 ayında Burdur Aile Mahkemesinde 231 boşanma davası açıldı ve bunlardan 212'si sonuçlandı" dedi.

Protokol kapsamında çiftlere hafta içi her gün 11.00-12.00 saatlerinde eğitim verileceği bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı