3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Fethiye ve Bodrum'da engelliler ve öğrencilerin katılımıyla etkinlikler düzenlendi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü
3 Aralık Dünya Engelliler Günü
GİRİŞ 03.12.2014 16:38 GÜNCELLEME 03.12.2014 16:38

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Fethiye ve Bodrum ilçesinde etkinlikler düzenlendi.

Bodrum'daki etkinlikler, Cevat Şakir Caddesi'nden Belediye Meydanı'na kadar süren bir yürüyüşle başladı. Bando eşliğinde yürüyen engellilere öğrenciler, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri destek verdi.

Yürüyüşe katılan özel bir okulun öğrencileri, gözlerine bağladıkları bantlarla görme engellilere destek oldu. Gözlerini kapatarak arkadaşlarının yardımıyla yürüyüşe katılan öğrenciler, görme engellileri çok daha iyi anladıklarını ifade etti.

Kendisi de bir görme engelli olan Bodrum Gören Kalpler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Simla İlhan, desteğe ihtiyaçları bulunduğunu dile getirerek, "Sokaklar, trafik her şey bize zıt. Bugün gençlere bizim nasıl olduğumuzu anlamaları için bant taktık. Onlarla konuştuk, 'Sizi daha iyi anlıyoruz' dediler" dedi.

Bodrum Belediye Meydanı'na gelen katılımcılar, Atatürk büstüne çelenk sundu. Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan'ın da katıldığı etkinlikte saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Etkinlikler kapsamında engelli öğrenciler tarafından halk oyunları sunuldu.

Engelliler davul zurna eşliğinde zeybek oynadı

Fethiye'de de rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören engelli öğrenciler ve aileleri, Cahit Gündüz Caddesi'nde toplandı. Gruptakiler, "Asıl engel beyindedir", "Her insan bir engelli adayıdır", "Ayrıcalık değil haklarımızı istiyoruz" yazılı dövizlere Beşkaza Meydanı'na kadar yürüdü. Engelli öğrenciler, burada davul zurna eşliğinde zeybek oynadı.

Fethiye Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Fevzi Koyuncu, engelli vatandaşların yaşadıkları sorunlara dikkati çekmek için 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde yürüyüş düzenlediklerini söyledi.

Rehabilitasyon merkezi olarak engellilerin hayata daha sıkı tutunmaları için farklı etkinlikler düzenlediklerini anlatan Koyuncu, "Birçok spor aktivitelerinin yanı sıra her sabah engelli öğrencilerimizle yaklaşık 9 kilometre yürüyoruz. Bu tür etkinlikler onların sağlığı ve topluma kazandırılması açısından çok önemli. Tüm vatandaşlarımızı etkinliklerimize bekliyoruz" diye konuştu.

Daha sonra, Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şubesi de Beşkaza Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Dernek üyesi Emel Zorlu, engellilere yönelik sağlık kurulu yönetmeliğinin daha fazla hak kaybı olmadan değiştirilmesini ve sakatlığın tespitinde Dünya Sağlık Örgütü kriterlerinin yasalaştırılmasını istedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
IMF'den Türkiye açıklaması