'Bedelli çıktı kebapçımı satıyorum'

Başbakan Davutoğlu bedelli askerlik bekleyenlere müjdeyi vermesinin ardından bu haberi bekleyenler gayri menkulleri satışa çıkardı.

'Bedelli çıktı kebapçımı satıyorum'
'Bedelli çıktı kebapçımı satıyorum'
GİRİŞ 03.12.2014 16:56 GÜNCELLEME 03.12.2014 17:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dün Başbakan Ahmet Davutoğlu Bedelli askerlik bekleyenlere müjdeyi verdi. Davutoğlu yaş sınırının 27 olduğu bedelli askerlik için 18 bin TL fiyatını açıkladı. Bunun üzerine vatandaş hummalı bir finansman arayışına girdi. Aileden zengin olmayanlar evini arabasını internette satılığa çıkardı. Yalova’da 3+1 dairesini bedelli askerlik için 250 bin TL’ye satışa çıkaran vatandaş da var. Bedelli için 27 bin liraya kebapçı dükkanını satan bile var.

ARABALAR SATIŞTA

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 18 bin liraya bedelli askerlik imkanını açıklamasının ardından ticari faaliyet gösteren internet sitelerinde ‘Bedelliden dolayı acil oto’ ilanları çıkmaya başladı. Çok sayıda araba sahibinin ilk günden satışa koyduğu ilanların sayısının ise kısa sürede arttığı görüldü.

Uzun süredir merakla beklenen bedelli askerlik açıklamasından sonra ikinci el otomobil piyasası da hareketlendi. Kamuoyunda düşük bedel olarak olarak yorumlanan bedelli fiyatını hazırlamak isteyen vatandaşlar ise çareyi otomobillerini satmakta buldu. Nakite kolay dönüştürülebilen araç ilanları ise ilginç başlıklarla duyuruldu.

“BEDELLİ ÇIKTI FİYAT İYİCE DÜŞTÜ, BEDELLİ ÇIKTI BÖYLE OLDU”

Doktordan, öğretmenden, memurdan satılık ilanlarının sıklıkla görüldüğü ticari alışveriş sitelerinde bedelli askerlik ilanlarının başlığı şu cümlelerle oluştu: “Bedelli için fiyat düştü doktordan temiz, bedelli askerlik nedeniyle satılık araç, bedelli çıktı böyle oldu, bedelli askerlikten dolayı satılık, acil satılık bedelli çıktı fiyat iyice düştü, bedelli askerlikten yararlanmak için satıyorum öğretmenden temiz”

YORUMLAR 6
  • mali 9 yıl önce Şikayet Et
    ne 18bin miş bee..yok fakir ne olacak zengin gidecek vay efendim önceden 30 alındı farkı ne olacak :) giden gider gitmeyen gitmez devlet çıkarmış. 2011de 30 bin olduğunda bu kadar tantana olmadıydı
    Cevapla
  • AHMET 9 yıl önce Şikayet Et
    18 lira için kimse ev mev satmaz abartmayın belki arabasını satar kredi kullanmamak için
    Cevapla
  • niketrug 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne fakir çocoğu edebiyatı adam 28 yaşına gelmiş bir baltaya sap olup 18 bin lira ödececek hayatı kuramamış fakir çocuğu deniyor. Kendimiz kazandık gece gündz çalıştık parasını veriyoruz
    Cevapla
  • şehit 9 yıl önce Şikayet Et
    fakir babanının çocukları ne olcak bu vatan için şehitlerimize ve asker ocagında görevlerini yerine getirebilmek için gazilerimize bu vatan için senelerde cephede askerlik yapan dedelerimize vefasızlık deyilmi birilerinin cebi dolacak diye vatan bu kadar ucuzmu ey türkiye
    Cevapla
  • sungurr 9 yıl önce Şikayet Et
    sungur kardeş ne kadar zekisin sen
    Cevapla
  • sungur 9 yıl önce Şikayet Et
    sen bedelli askerliğe karşıysan bedelli yapmazsın olur biter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!