Mardin'deki silahlı saldırı

Mardin Cezaevi önünde 3'ü çocuk, 2'si kadın 5 kişinin öldürüldüğü saldırıyla ilgili açılan ve güvenlik gerekçesiyle Çorum'da görülen davada, 7'si tutuklu, 11 sanığın yargılanmasına devam edildi

Mardin'deki silahlı saldırı
Mardin'deki silahlı saldırı
GİRİŞ 03.12.2014 18:44 GÜNCELLEME 03.12.2014 18:44

Mardin Cezaevi önünde 3'ü çocuk, 2'si kadın 5 kişinin öldürüldüğü saldırıyla ilgili açılan ve güvenlik gerekçesiyle Çorum'da görülen davada, 7'si tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar A.E. (16), Abdulkadir Erkan (40), Mehmet Sıraç Erkan (35), Mehmet Erkan (26), Diayeddin Erkan (20), Mehmet Masum Erkan (25) ile Abdulselam Erkan (29) hazır bulunurken, tutuksuz yargılanan Ramazan Erkan (54), Hasan Erkan (45) ve Mehmet Emin Erkan (46) ile Cevzat Dağ (38) duruşmaya katılmadı.

Sanıklardan A.E'nin yaşının küçük olması nedeniyle kapalı görülen duruşmaya, basın mensuplarının yanı sıra Mardin'den gelen sanık yakınları da alınmadı.

Adliye çevresinde ve duruşma salonunun bulunduğu katta polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Duruşmada, mahkeme heyetinin önce sanıkların savunmalarını dinlediği, ardından da sanık avukatlarına söz verdiği öğrenildi. Cumhuriyet savcısının mütalaasında tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istemesi üzerine mahkeme başkanı Halil Yüksel tarafından duruşmaya 10 dakika ara verildi.

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların tahliye taleplerini reddederek, tutukluluk hallerinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

- İddianame

Saldırının, Erkan, Sürer ve İpek aileleri arasında, arazilerindeki su kuyusuyla ilgili tartışmaların neticesinde oluşan husumet nedeniyle gerçekleştirilği belirtilen iddianamede, aileler arasında daha önce yaşanan kavgada Ali İhsan Erkan ve Osman Erkan'ın yaşamını yitirdiği, Ali Sürer, Celal Sürer ve Mehmet İpek'in de bu olay nedeniyle tutuklandığı ifade edildi.

İddianamede, şüpheliler Mehmet Masum, Abdulkadir, Mehmet Sıraç, Mehmet Emin, Ramazan, Abdulselam ve Hasan Erkan'ın "kan gütme saikiyle" hareket ederek aile meclisinde, Sürer ve İpek ailelerinden cezaevine ziyaret için gelenlerin öldürülmesi kararının alındığı ileri sürüldü.

Sanıklar için istenen cezalar

İddianamede, saldırıyı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle Mehmet ve Diyaeddin Erkan hakkında TCK'nın "Tasarlayarak, kan gütme saikiyle çocuğu veya beden, ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme", "Adam yaralama" ve "Ruhsatsız silah taşıma" suçlarından 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile altışar yıl hapis cezası talep edildi.

Sanıklar Abdulkadir, Mehmet Sıraç, Mehmet Emin, Mehmet Masum ve Abdulselam Erkan ile tutuksuz yargılanan sanıklar Ramazan ve Hasan Erkan için de "adam öldürme suçunu azmettirdikleri" gerekçesiyle 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Sanık Cevzat Dağ'ın, "Tasarlayarak, kan gütme saikiyle, çocuğu veya beden, ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme" suçlarına yardım ettiği gerekçesiyle cezalandırılmasının istendiği iddianamede, yaşı küçük sanık A.E'nin ise "tasarlayarak, kan gütme saikiyle çocuğu veya beden, ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme", "adam yaralama" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından cezalandırılması talep ediliyor.

Olay

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde 19 Eylül 2013'te gerçekleştirilen silahlı saldırıda Emine İpek (27), çocukları Narin İpek (10) ve Nizamettin İpek (7) ile Ayşe Sürer (38) ve oğlu Süleyman Fırat Sürer (4) hayatını kaybetmiş, ölenlerle bir yakınlığı bulunmayan Hasibe Amak yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı