Fethiye'de özel sporculara "özel futbol maçı"

Fethiye ilçesinde Dünya Engelliler Günü kapsamında, özel sporculardan oluşan futbol takımı, ilçe protokolü ve Fethiyespor ile maç yaptı

Fethiye'de özel sporculara "özel futbol maçı"
Fethiye'de özel sporculara "özel futbol maçı"
GİRİŞ 03.12.2014 21:30 GÜNCELLEME 03.12.2014 21:30

Fethiye'de özel sporculardan oluşan futbol takımı, ilçe protokolü ve Fethiyespor ile maç yaptı.

Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, Fethiye Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören engelli öğrencilerden oluşan özel sporcular takımı 1 saatte 2 takım ile maç yaptı.

Özel sporcular, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak ve İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu'nun yer aldığı ilk maçı 8-3 kazandı.

Daha sonra Fethiyespor Teknik Direktörü Beyhan Çalışkan ve lacivert-beyazlı futbolculardan oluşan takımı 7-5 mağlup eden özel sporcular kupa ile ödüllendirildi.

Maç sırasında attıkları gollerle sevinen özel sporculara, okul arkadaşları ve öğretmenleri tezahüratlarla destek oldu.

Fethiye kaymakamı Ekrem Çalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli olmanın bir kader değil, hayatın gerçeği olduğunu söyledi.

Dünya Engelliler Günün'de farkındalık yaratmak için engelli öğrenciler ile maç düzenlediklerine değinen Çalık, amaçlarının engellileri sosyal aktivitelere dahil ederek topluma kazandırmak olduğunu belirtti.

- "Herkes engelli adayı olduğunu unutmasın"

Çalık, ilçede engelli vatandaşların toplumda hak ettikleri yere ulaşmaları için her kurumun üzerine düşen görevi yaptığını ifade ederek, "Toplumda zihinden, gönülden ve fizikten her türlü engelin kaldırılması için çalışmalar yapılıyor. Herkesin bir engelli adayı olduğu unutulmaması da çok önemli. Engellilerimizle hayatı en güzel şekilde yaşamak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Fethiyespor Teknik Direktörü Beyhan Çalışkan ise engelliler gününde özel sporculara katkı sunmak için etkinliğe dahil olduklarını, engelli öğrencileri bir saat de olsa mutlu etmenin sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

Fethiyespor olarak her zaman bu tür etkinliklerde yer alacaklarına işaret eden çalışkan, karşılaştıkları takımı çok hırslı ve istekli bulduğunu, bir çok sporcunun iyi istikbal vadettiğini sözlerine ekledi.

Daha sonra, Kaymakam Çalık ve beraberindekiler özel sporculara ayakkabı hediye etti.

Özel sporcular da hayranı oldukları Fethiyesporlu futbolcularla fotoğraf çektirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yasak kalktı, vatandaşlar akın etti! 10 yılda 13 kat arttı
CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti