Habur Sınır Kapısı'nda kuyruk çilesi

Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nda; Irak'a geçmek için bekleyen TIR ve kamyonlar, kilometrelerce kuyruk oluşturdu.

Habur Sınır Kapısı'nda kuyruk çilesi
Habur Sınır Kapısı'nda kuyruk çilesi
GİRİŞ 04.12.2014 10:45 GÜNCELLEME 04.12.2014 10:45

Habur Sınır Kapısı'nda kuyruklar çift sıra halinde yaklaşık 20 kilometreye ulaştı. Habur'a 3 kilometre uzaklıktaki TIR parkı ve geçişi, sahada başlayan TIR kuyruğu ilçe merkezine yakın bir noktada son buluyor. Şehir merkezinde araç yoğunluğunun azaltılması için Silopi-Cizre Karayolu'nun 5'inci kilometresinde araçlar tekrar kuyrukta bekletiliyor.

Geçiş için sahada bekleyen şoförler, sollama yapan araçların 50 ile 100 lira gibi bir para karşılığında gümrük kapısından transit geçiş yaptığını iddia ederek, yetkililerin bu duruma bir çare bulmasını istedi. Geçiş için sahanın zeminin yağışlarla birlikte çamur deryasına döndüğünü belirten şoförler, günlerdir saha içerisinde çile çektiklerini anlattı.

Şoförlerden Cengiz Müldür, 5 gündür çamur içerisinde olduğunu belirterek, "Bir devlet yetkilisi gelip de halimizi sormuyor. Çamurun içerisinde yemek yiyoruz. Çayımızı çamurla içiyoruz" dedi.Şoförlerden Hasan Demirkıran, 7 gündür beklediğini belirterek, "Burada büyük bir haksızlık oluyor. 7 gün yağmur, çamur demeden bu kamyonun içinde 1,5 metre kare alanda yatıyoruz.

Burada 2 metrelik bir alanda hayat mücadelesi veriyoruz. Eve bir ekmek parçası götürmek için perişan durumdayız" diye konuştu. 3 kişi ile birlikte araçlarında çay içen şoförler sollama yapan şoförlerden yakınarak, yetkilileri göreve çağırdı. Midyatlı şoför Mahmut Şıpor ve İdilli şoför Abdulsamet Peymener, 1 haftadır kuyrukta beklediklerini ve rüşvetçiler nedeniyle kuyrukların ilerlemediğini ileri sürdü. Yetkililer, Habur Sınır Kapısı'nda yaşanan yığılmanın yılsonu nedeniyle artan ticaret hacminden kaynaklandığını belirttiler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı