"Kumpas" soruşturmaları

Balyoz planı davası kapsamında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Orgeneral Ergin Saygun, kendisine "kumpas" kurulduğu iddiasıyla Balyoz soruşturmasında görev alan emniyet görevlileri, savcı ve hakimlerden şikayetçi oldu

"Kumpas" soruşturmaları
"Kumpas" soruşturmaları
GİRİŞ 04.12.2014 13:15 GÜNCELLEME 04.12.2014 13:15

Balyoz planı davası kapsamında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Orgeneral Ergin Saygun, Balyoz soruşturmasında görev alan emniyet görevlileri, savcı ve hakimler hakkında, kendisine "kumpas" kurulduğu iddiasıyla şikayetçi oldu.

Avukatı Sedat Küçükyılmaz ile Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Saygun, Balyoz planı davasıyla ilgili "kumpas" kurulduğu iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü'ye "müşteki" sıfatıyla ifade verdi.

Yaklaşık 1 saat süren ifade işleminin ardından, adliyenin önünde bekleyen gazetecilere açıklama yapan Saygun, "Genelkurmay'ın Balyoz ile ilgili bir suç duyurusu var. O kapsamda sayın cumhuriyet savcısına bir şikayette bulunduk, yapılan soruşturmaya olabilecek katkılarımızı da kendisine ilettik. Başka söyleyecek bir şeyim yok. Biz müdahil olarak katılacağız. Gerekenleri söyledik" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın suç duyurusu

Balyoz planı soruşturmasında kumpas kurulduğu iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında daha önce de emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, emekli Koramiral Kadir Sağdıç ve emekli Albay Dursun Çiçek de "müşteki" olarak ifade vermişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarınca, dönemin özel yetkili savcılıkları tarafından yürütülen Ergenekon, Balyoz, Odatv ve Poyrazköy'de bulunan mühimmat soruşturmalarında hukuksuzluklar yapıldığı ve davalara dönüşen bu soruşturmalarda şüphelilere kumpas kurulduğu iddialarına yönelik ayrı ayrı soruşturmalar yürütülüyor. Bu kapsamda savcılıkça mağdur olduğunu iddia edenlerin ifadelerine başvuruluyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat depremi sonrası kritik uyarı! 'Ateş çemberi gibi' diyerek bir ilimize dikkat çekti!
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi