Turist rehberleri arasındaki "yaralama" davası

Sultanahmet Camisi'nde kaçak rehberlik yaptığını iddia ettiği kişiye karşı "basit yaralama" suçunu işlediği gerekçesiyle yargılanan turist rehberi Ayşe Lale Koşağan hakkındaki dava, şikayetten vazgeçilmesi nedeniyle düşürüldü

Turist rehberleri arasındaki "yaralama" davası
Turist rehberleri arasındaki "yaralama" davası
GİRİŞ 04.12.2014 15:08 GÜNCELLEME 04.12.2014 15:08

Sultanahmet Camisi'nde kaçak rehberlik yaptığını öne sürdüğü kişiye karşı "basit yaralama" suçunu işlediği gerekçesiyle yargılanan turist rehberi Ayşe Lale Koşağan hakkındaki dava, şikayetten vazgeçildiği için düşürüldü.

İstanbul 63. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, müşteki sanık Koşağan ile müşteki Kemal Tavşancı katıldı.

Duruşmada savunma yapan Koşağan, suçlamayı kabul etmeyerek, "Müşteki, bizim önümüzden sıraya girdi. Bu yüzden tartışmamız oldu. 'Neden böyle yapıyorsun, herkesin hakkını gasbedemezsiniz' dedim. 'Karışamazsın' diyerek beni arkaya doğru itti. Düşecektim, turistler kurtardı" dedi.

Caminin içine geçip, kaçak rehber olduğunu iddia ettiği müştekinin gezdirdiği turist aileden bir anneyle konuştuğunu ve herkes gibi sıraya girmelerini istediğini aktaran Koşağan, "Beni itince kendimi korumak için ondan uzak durmaya çalıştım. Yaraları müşteki kendisi yapmış. Cami çıkışı böyle bir yara yoktu. Ayrıca müşteki küfür etti. Beraatime karar verilsin" diye konuştu.

Beyanı sorulan müşteki Kemal Tavşancı, şikayetinden vazgeçtiğini söyledi.

Kararını açıklayan mahkeme, müştekinin şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle davayı düşürdü.

İddianamede, Koşağan'ın "basit yaralama" suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.

Rehberlerden açıklama

Duruşma sonrası Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan Sultanahmet Rehberler İnisiyatifi üyesi bir grup, basın açıklaması yaparak Koşağan'a destek verdi.

İstanbul'da turizmin kalbi sayılan yarımadadaki Sultanahmet Camisi'ni binlerce kişinin ziyaret ettiği ve "hanutçu" diye tabir edilen bazı kişilerin sıranın sonundaki turistlere yaklaşıp, 100 avroya kadar çıkan ücretler karşılığında onları sıra beklemeden içeri soktuğu öne sürülen açıklamada, şöyle denildi:

"Bu, hem para ödeyip tura katılmış ve rehberleriyle sırada bekleyen turistin hakkını çiğnemektir hem ister rehberli olsun ister rehbersiz, şehrin en ünlü camisini görmeye gelmiş ziyaretçilerin fazladan beklemesine sebep olarak vakitlerini çalmaktır hem de bir ibadethaneyi rant kapısı haline getirerek küçük düşürmektir."

Açıklamada, kaçak rehberlik faaliyetlerine son verilmesi istendi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!
Sivas'ta geceye damga vuran penaltı: F.Bahçe ligin dışına itilmiştir