AGİT Minsk Grubu'ndan çağrı

AGİT Minsk Grubu Eşbaşkanları: "Taraflara, şiddet olaylarının artmasını engellemek için itidal çağrısında bulunuyoruz"

AGİT Minsk Grubu'ndan çağrı
AGİT Minsk Grubu'ndan çağrı
GİRİŞ 04.12.2014 15:45 GÜNCELLEME 04.12.2014 15:45

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu, Dağlık Karabağ sorununa ilişkin, taraflara şiddet olaylarının artmasını engellemek için itidal çağrısında bulundu.

İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen AGİT 21. Bakanlar Konseyi toplantısı devam ederken, AGİT Minsk Grubu'nun Eşbaşkanları Rusya, ABD ve Fransa, ortak açıklama yayımladı. Açıklamada, "Biz, Azerbaycan-Ermenistan sınırında geçen sene şiddet eylemlerinin artış göstermesinden dolayı müteessiriz" denildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Fransa'nın AB Bakanı Harlem Desir tarafından yapılan açıklamada, "Soruna yönelik herhangi bir askeri çözüm yok. Biz, tüm tarafları şiddet eylemlerinden uzak durmaya ve uzun süreli barış için birlikte çalışmaya davet ediyoruz" ifadeleri yer aldı. Açıklamada, "Biz, tüm taraflara, şiddet olaylarının artmasını engellemek için itidal çağrısında bulunuyoruz" denildi.

Bakanlar, Dağlık Karabağ ihtilafının barışçıl şekilde çözümünü, güçlü bir şekilde ve kararlılıkla desteklemeye devam ettiklerini bildirdi.

Haziran ve temmuzdaki askeri operasyonlarda birçok insanın hayatını kaybettiği ve taraflar arasında karşılıklı güvenin azaldığının belirtildiği açıklamada, "Taraflar, 1994 ateşkes anlaşmasını pekiştirmek ve barış görüşmelerini ilerletmek için daha uygun bir atmosfer sağlama noktasında ek kararlar almalı" uyarısında bulunuldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak