5 dakikalığına engelli oldular

Uşak'ta düzenlenen "Engelliler Günü" etkinliğe katılanlar, gözü kapalı şekilde, tekerlekli sandalyede veya koltuk değnekleri ile oluşturulan parkurda tur atıp, 5 dakikalığına engellilerin karşılaştıkları güçlükleri yaşadı

5 dakikalığına engelli oldular
5 dakikalığına engelli oldular
GİRİŞ 04.12.2014 17:48 GÜNCELLEME 04.12.2014 17:48

Uşak'ta "Engelliler Günü" etkinliğe katılanlar, gözü kapalı şekilde, tekerlekli sandalyede veya koltuk değnekleri ile oluşturulan parkurda tur atıp, 5 dakikalığına engellilerin maruz kaldığı güçlükleri yaşadı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ile Kent Konseyi işbirliğiyle Tritoğlu Parkı'nda Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen "Benimle 5 Dakika" adlı etkinliğe katılanlar, engellilerin yaşadıkları sorunları anlayabilmek amacıyla "kısa süreliğine engelli" oldu.

Tekerlekli sandalye üzerinde Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ ile masa tenisi oynayan Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, engellilerin yaşadıkları olumsuzlukları anlamak için empati yapmak gerektiğini söyledi.

Engellilerin yaşamın her alanında çeşitli güçlükler yaşadığını aktaran Ertekin, şöyle konuştu:

"Bizim gibi sağlıklı bireylerin günlük yaşamında hiç önemsemeden yaptığı pek çok şeyi, engelliler gerçekleştiremiyor. Bizler, kaldırımda yürümenin bile önemli avantaj olduğunu fark edemezken, onlar, koltuk değnekleriyle, bastonlarıyla, tekerlekli sandalyeleriyle ilerlemeye çalışıyorlar. Onların yerine kendimizi koyduğumuzda, engeliler için neler yapabileceğimizi daha iyi anlayabilir ve gerçekleştirebiliriz."

Gözü kapalı bastonla parkurda ilerlemeye çalışan Kent Konseyi Başkanı Zafer Aydın ise şehirlerdeki fiziki alanların engellilerin de rahatlıkla kullanabileceği şekilde düzenlenmesinin önemine işaret etti.

Tekerlekli sandalye ile parkuru tamamlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Necati Çelik ise engellilerin yaşadıkları güçlüklerin doğru ve tam olarak algılanabilmesi için her bireyin bir süreliğine kendisini engellilerin yerine koyması gerektiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'