Hutbe okunmadan cuma namazı kabul olur mu?

Bursa'nın İnegöl İlçesi'ndeki İstaş Camii'nde imam izinli olduğu için hutbe okunmadan cuma namazı kıldırılınca ilçe müftüsü açıklama yaptı.

GİRİŞ 04.12.2014 18:11 GÜNCELLEME 04.12.2014 18:20
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İlçenin Burhaniye Mahallesi'nde bulunan İstaş Camii’nde geçen 28 Kasım günü imamın izinli olması nedeniyle cuma namazını cemaatten bir kişi tarafından hutbe okunmadan kıldırıldı. Olay cemaat arasında tartışmaya neden oldu ve durum İnegöl Müftülüğü'ne yansıtıldı.

Konu ile ilgili İnegöl Müftüsü Bayram Canbey açıklama yaptı.

Müftü Bayram Canbey, caminin imamına izin verildiğini ancak yerine görevlendirilen kişiye tebligatın ulaştırılmaması nedeniyle hata yapıldığını vurguladı.

İmam olmadığı için cemaatten birinin sadece cuma namazının farzını kıldırdığının anlaşıldığını belirten Müftü Canbey, şunları söyledi: "Cuma namazı hutbesiyle ve farzıyla beraber bir bütün halindedir. Dolayısıyla ikisinin beraber oluşması cuma namazının edasının şartlarındandır. O şartlarından biri yerine gelmemiş bundan dolayı cuma namazı olmamıştır. Cuma namazının telafisi olmaz, kazası da olmaz. Gelmiş, geçmiştir. Yapılacak fazla bir şey yok. Sadece o gün orada bulunan cemaatimiz cuma namazı sevabı alırlar mı, almazlar mı ameller niyetlere göredir. Cuma namazı kılmak için oraya gelmiş ise Allah onun o niyetine göre cuma namazı eda etmiş gibi sevap alır inşallah."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • babanınevladı 9 yıl önce Şikayet Et
    Hutbe okunmadığı için cuma namazı geçersizdir. O gün o camide cuma namazı kılanların o günün öğle namazını kaza etmeleri gerekmektedir.
    Cevapla
  • Müftülüğün hatası 9 yıl önce Şikayet Et
    Müftülüğün hatasıdır başka bir şey yok. Tebliğ edememişler. O iş yoğunluğundan tebliğ edememişler...
    Cevapla
  • 1111 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence o camide hutbesiz Cuma namazi kilanlarin cuma namazi olmamistir.Ögle Namazlarini kaza etmeleri gerekir
    Cevapla
  • isa adlı arkadaşım. 9 yıl önce Şikayet Et
    kişinin beyanda bulunduğu şeyin kendi fikri olduğunu önceden belirtmesi, eğer yanılmıyorsam daha doğru bir davranıştır. çünkü yanlışsa bile kişinin kendi beyanı olduğunu belirtmiş olması başkaları tarafından daha düzgün anlaşılır. kesin bir beyanda bulunsa, bu o kişinin açıkladığı konuda bilmediği bir durum varsa o kişiyi dinine ekleme yapmış gibi bir durumun günahına götürebilir diye düşünüyorum. eğer ki yanlış bilmiyorsam bu konuda Hadisi Şerif'te vardır...
    Cevapla
  • isa 9 yıl önce Şikayet Et
    bence demen çok yanlış dinen ya olur ya olmaz.. bu durumdada hutbe olmadığı için cuma namazı olmamıştır dostum.
    Cevapla
  • mürşit 9 yıl önce Şikayet Et
    aslında suçun büyüğü cemaatte.içlerinde cuma namazı kıldırabilecek birileri olmalıydı.Müftülük de imamı almak için cuma dan başka bir günü seçmeliydi
    Cevapla
  • Dürüst İnsan 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş bir tane müezzin görevlendiremediniz mi elinizin altında kayıtlı olan sınava çağırılmış olanlardan birini bir günlük görevlendiremediniz mi. Bu vebaldir. Müftününde diğer personelinde hatası vardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti