Tayland'da Kral Bhumibol'un 87. doğum günü

Kral Bhumibol, doktorlarının tavsiyesi üzerine halk karşısına çıkmayacak

Tayland'da Kral Bhumibol'un 87. doğum günü
Tayland'da Kral Bhumibol'un 87. doğum günü
GİRİŞ 05.12.2014 11:22 GÜNCELLEME 05.12.2014 11:22

Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej, doktorunun tavsiyesi üzerine 87. doğum günü için yapılacak kutlamalara katılmama kararı aldı.

Kraliyet Bürosu tarafından yapılan açıklamada, Kral Bhumibol'un doğum günü için Büyük Saray'da düzenlenecek kutlamaların da iptal edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Kral Bhumibol'un doktorlarının, majestelerine hastaneden ayrılmaması ve Amarin Vinitchai Salonu'nda halk karşısına çıkacağı töreni iptal etmesi tavsiyesinde bulunması üzerine yeniden düzenleme yapılmıştır" denildi.

Törenin iptal edilmesinin ardından binlerce Taylandlı, krallarına bağlılıklarını sunmak için Bhumibol'un tedavi gördüğü Siriraj Hastanesi'ne akın etti.

Kral Bhumibol, ekim ayında geçirdiği safra kesesi ameliyatından bu yana hastanede tedavi görüyor.

Siriraj Tıp Fakültesi Dekanı Udom Kachintorn, Kral'a iyi dileklerini sunmak için gelenlere hastane bahçesinde yer hazırlandığını söyledi. Udom, "Halkımızın varlığı, majestelerine moral veriyor" dedi.

Kral Bhumibol'ın doğum günü için planlanan diğer gösterilerin yapılacağı kaydedildi. 1946 yılında tahta çıkan Kral Bhumibol, Tayland halkı tarafından çok seviliyor ve mayıs ayında ordunun yönetime el koyduğu ülkenin istikrarı için önemli bir figür olarak kabul ediliyor. Kral Bhumibol, dünyanın en uzun süre tahtta kalan kralı olarak da tanınıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor
Kulüpler Dünya Kupası'nda takımlar netleşti!