Türkiye'nin yatırım imkanları Azerbaycanlı iş adamlarına anlatıldı

Ekonomi Bakanlığı uzmanları, Azerbaycanlı iş adamlarına Türkiye'deki yatırım ortamı, teşvik sistemini anlattı.

Türkiye'nin yatırım imkanları Azerbaycanlı iş adamlarına anlatıldı
Türkiye'nin yatırım imkanları Azerbaycanlı iş adamlarına anlatıldı
GİRİŞ 05.12.2014 11:59 GÜNCELLEME 05.12.2014 11:59

Bakanlığın Bakü'de düzenlediği tanıtım programına Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, Azerbaycan Sahipkarlar (İşadamları) Konfederasyonu (ASK) Başkanı Memmed Musayev, büyükelçilik müşavirleri ve iş adamları katıldı.

Büyükelçi Coşkun, Ekonomi Bakanlığı uzmanlarının Türkiye'nin "ekonomik cazibesini" anlatmak için Bakü'de bulunduğunu belirterek, toplantının aynı zamanda Azerbaycan ekonomisinin de geldiği noktayı teyit ettiğini ve buradaki sermaye birikimine dikkat çektiğini söyledi.

Türkiye'de birçok alanda teşvik mekanizmasının işletildiğini hatırlatan Coşkun, iki ülke Cumhurbaşkanının da bu konu üzerinde durduğunu bildirdi.

Coşkun, Azerbaycanlı yatırımcıların Türkiye'de daha fazla görünür olmasının iki ülkeye de katkı sağlayacağını vurgulayarak, geçmişten gelen kader birliğini yeni ilişkiler ağı kurmak suretiyle geleceğe doğru başarıyla taşıyacaklarını ifade etti.

ASK Başkanı Musayev ise hem Türk iş adamlarının Azerbaycan'a hem de Azerbaycanlı iş adamlarının Türkiye'ye yatırım yapmasının teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Azerbaycan'da da yabancı yatırımcılar için iyi olanakların bulunduğunu bildiren Musayev, kapılarının her zaman Türk yatırımcılara açık olduğunu kaydetti.

Türkiye'de 2 binden fazla Azerbaycanlı iş adamının faaliyet gösterdiğini hatırlatan Musayev, işadamlarının bundan sonra da İstanbul'a ve diğer bölgelere yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından, Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Yurdal Şahin "Türkiye'de Yatırımlara Uygulanan Teşvik Sistemi", Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Ferdi Yayla ise "Türkiye'nin Ekonomik Görünümü ve Yatırım Ortamı Çalışmaları" konularında sunum yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt