Akdeniz’de yine göçmen trajedisi

Libya ile İtalya arasında seyreden göçmen teknesinde 18 kişi susuzluk ve soğuktan hayatını kaybetti

Akdeniz’de yine göçmen trajedisi
Akdeniz’de yine göçmen trajedisi
GİRİŞ 05.12.2014 13:17 GÜNCELLEME 05.12.2014 13:17

İtalya’nın Afrika kıtasına en yakın kara parçası Lampedusa adasının 150 mil açığında seyir halindeki göçmen teknesinde 18 kaçak yaşamını yitirdi.

Afrika’dan Avrupa’ya kaçışta göçmenlerin en sık kullandığı rotalardan biri üzerinde ortaya çıkarılan trajedi Lampedusa adasının 150, Libya’nın başkenti Trablus’un 40 mil açıklarında meydana geldi.

İtalyan basınına yansıyan haberlere göre, sahil güvenlik gemilerinin tespit ettiği göçmen teknesinde bulunan 18 kişi susuzluk ve soğuk hava nedeniyle hayatını kaybetti. Göçmenlerin cansız bedenlerinin çıkarıldığı tekneden, 76 göçmen de sağ kurtarıldı. Kurtarılanlardan ikisinin durumunun kritik olduğu kaydedildi.

Göçmenlerin cansız bedenlerinin Sicilya adasındaki Porto Empedocle limanına götürüldüğü bilgisi verildi.

Trajedinin, İtalya’nın bir yıl boyunca yürüttüğü insani yardım operasyonu "Mare Nostrum"un (Bizim Deniz) yerine kasım ayında başlayan "Triton" operasyonunda görülen ilk ölümlü olay olduğu ifade edildi.

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, kurbanlar için yas tuttuklarını, bununla birlikte insan kaçakçılarına ve ölüm tüccarlarına en güçlü şekilde karşı durduklarını belirtti.

İtalya'nın Lampedusa adası açıklarında bu tür trajedilere sık rastlanıyor. Geçen yıl ada açıklarında bir geminin batması sonucu Avrupa'ya gitmek isteyen 300'den fazla Afrikalı kaçak göçmen hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!