Vatandaşlara "gönüllülük" daveti

Dünya Gönüllüler Günü dolayısıyla Çorum'da bazı sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen yürüyüşte, balon ve broşür dağıtılan vatandaşlar gönüllü olmaya davet edildi

Vatandaşlara "gönüllülük" daveti
Vatandaşlara "gönüllülük" daveti
GİRİŞ 05.12.2014 15:11 GÜNCELLEME 05.12.2014 15:11

Dünya Gönüllüler Günü dolayısıyla Çorum'da bazı sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen yürüyüşte, balon ve broşür dağıtılan vatandaşlar gönüllü olmaya davet edildi.

Türk Kızılayı Derneği Çorum Şubesi öncülüğünde Kanser Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Çorum Şubesi ile Hitit Üniversitesi Genç Tema ve Türk Kızılayı kulüplerinin destek verdiği etkinlik kapsamında Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı önünde bir araya gelen grup, Gazi Caddesi'ni takiben Hürriyet Meydanı'na yürüdü.

Ellerinde döviz ve pankartların yanı sıra renkli balonlar bulunan grup, "Mutlu et ki mutlu ol, "Gönüllü ol ki mutlu et", "Hep el ele verelim, paylaşmayı bilelim, hep beraber olalım, güzel bir dünya kuralım" şeklinde slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Kızılay gönüllüsü Mustafa Ceylan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 1985 yılında 5 Aralık tarihini "Uluslararası Gönüllüler Günü" ilan ettiğini hatırlatarak, Uluslararası Gönüllüler Günü'nün Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 171 ülke tarafından gönüllü çalışmaların faydalarını dünya çapında duyurmak ve gönüllü programlara katılımı artırmak amacıyla kutlandığını kaydetti.

Vatandaşları gönüllü olmaya çağıran Ceylan, şöyle konuştu:

"Gönüllülük, bir bireyin maddi karşılık beklemeden ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak ya da toplumun yararına olduğu düşünülen hedefe ulaşmak için yalnızca içinden gelerek ve doğru olduğuna inanarak bir toplumsal girişime destek olmaktır. Kapsamlı, güçlü bir hizmet anlayışı olan gönüllülük aynı zamanda bir medeniyet göstergesidir. Gönüllüler artık her alanda hayatın içinde. Felaketlerde ilk onlar yardıma koşuyor, kurtarıyor, yaraları sarıyor" ifadelerini kullandı.

TEGV Çorum Şubesi sorumlusu Serpil Çetin de Çorum'da ilk kez düzenledikleri etkinliğe katılımın sevindirici olduğunu ifade ederek, bu organizasyonu gelenekselleştirmek istediklerini söyledi.

Grup, basın açıklamasının ardından vatandaşlara balon ve broşür dağıtarak, onları gönüllü olmaya davet etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu