Çamlıca Camii'nde sona yaklaşıldı

İstanbul’da yapımına 17 ay önce başlanan Çamlıca camii inşaatında kaba inşaat bölümünün yüzde 70’i tamamlandı.

GİRİŞ 05.12.2014 15:19 GÜNCELLEME 05.12.2014 16:21
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çamlıca camiinde inşaatın 24 saat aralıksız devam ettiğini söyleyen İstanbul camii ve kültür hizmet birimleri yaptırma ve yaşatma derneği başkanı Ergin Külünk, ‘Şu an inşaat planlandığı gibi sürüyor. Planlandığı gibi camiimizi 2016 yılının kadir gecesinde ibadete açacağız” dedi. 

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK CAMİSİ

Çamlıca’da temeli 6 Ağustos 2013 yılında atılan Çamlıca Camii inşaatı hızla sürüyor. Bittiğinde Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olacak. Cami, 50 bin kişinin aynı anda ibadet edebilecek şekilde planlandı.  6 minareli olarak planlanan caminin sosyal alanlarıyla bir kompleks olarak tasarlandığı belirtildi. Camii kompleksinin içinde 11 bin metrekare büyüklüğünde Türk İslam eserlerinin yer alacağı bir müze ile 3 bin 500 metrekare büyüklüğünde bir sanat galerisi olacak. Camii kompleksinin içinde ayrıca sanat galerileri ve kütüphaneler bulunacak.

KAPLAMA TAŞLARI DÖŞENMEYE BAŞLADI

Camii inşaatında şu anda dış kaplama taşlarının döşenme işlemine başlandı. Onlarca çeşit taş incelemesi sonucu camiinin ‘Ünye’ taşıyla kaplanmasına karar verildi. Rengini koruması, suya dayanıklılık gibi kriterler göz önüne alınarak seçilen taşların ilk örnekleri iç avlu dış ve iç duvarlarının bir bölümüne döşendi. Öte yandan iç avlu içinde bulunan 28 adet sütun başlığının takılma işlemlerine de başlandı. Her biri 2,5 ton ağırlığında olan sütun başlarının takılmasının oldukça hassas bir işlem olduğu bir sütun için 2 günlük bir çalışma gerektiği öğrenildi.

MİNARELER 30 METREYİ AŞTI

Kaba inşaatı yaklaşık 125 bin metrekare alanda devam eden cami inşaatının havadan yapılan çekimlerinde çalışmaların hızla sürdüğü görülüyor. Kompleksin otopark olarak planlanan alt kat ile iç avlu kaba inşaatlarının tamamlandığı minarelerin ise yükselmeye başlandığı görüldü. Camii inşaatında 1 numaralı minare olarak adlandırılan kuzey bölümünde bulunan minarenin boyunun 30 metreyi geçtiği belirtildi.

YORUMLAR 6
  • abidik gubidik 9 yıl önce Şikayet Et
    çamlıca ya camii mi? ne gereği var ki ? açıldıktan sonra bir dönem meraklılar gidecek, ondan sonra diğer camilerimiz gibi her vakit boş kalacak. istanbul'un en güzel manzaralı yerine beton yığını yerine çevresindeki doğaya uygun mimari tarzıyla, ilim araştırmalarının yapıldığı, ilim insanlarının müslümanlara yol göstereceği bir yapı olsaydı sanırım daha faydalı olurdu. üstelik her daim insanların uğrak yeri olurdu.
    Cevapla
  • isimsiz 9 yıl önce Şikayet Et
    İsmin gibi yorumunda abidik gubidik.. Haberin içeriğini düzgün okusan sadece cami yapılmadığını anlayabilirdin abidik gubidik kardeşim.
    Cevapla
  • Yunus 9 yıl önce Şikayet Et
    Keşke Çamlıca Kulesi olarak da minarenin birisini mega olarak yapsalardı..
    Cevapla
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    rabbim yapandan yaptirandan vesile olanlardan calisanlardan razi olsun . ankarada melih gokcegin de boyle bi projesi var idi o ne oldu bu arada hic ses cikmiyor
    Cevapla
  • akif 9 yıl önce Şikayet Et
    cenabı ALLAH emegi geçen yapılmasına vesile olan büyük usta reccep tayyip erdoganı başımızdan eksik etmesin
    Cevapla
  • DERİN MİLLET 9 yıl önce Şikayet Et
    Maaşallah rabbim yardım etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alanya'da CHP ve MHP'nin afiş atışmaları
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...