Ermenek'teki maden ocağında işçilerin mahsur kalması

Ocakta cansız bedenine ulaşılan işçilerden Ali Haznedar, Mehmet Özcan, Hasan Tuncer ve Kamil Yaman'ın cenazeleri, gözyaşları arasında defnedildi

Ermenek'teki maden ocağında işçilerin mahsur kalması
Ermenek'teki maden ocağında işçilerin mahsur kalması
GİRİŞ 05.12.2014 16:08 GÜNCELLEME 05.12.2014 16:08

Ermenek ilçesindeki kömür ocağında dün cansız bedenlerine ulaşılan işçiler Ali Haznedar, Mehmet Özcan, Hasan Tuncer ve Kamil Yaman'ın cenazeleri, toprağa verildi.

İşçilerden Ali Haznedar'ın (34) Türk bayrağına sarılı cenazesi, Ermenek'teki törenin ardından cenaze aracıyla Güneyyurt beldesinin Aşağıçağlar köyüne getirildi. Bu sırada ağıtlar yakan madencinin 7 aylık hamile eşi Fadime, annesi Zahide ve 12 yaşındaki kızı Semanur Haznedar, tabuta sarılarak ağladı.

"Ben onun emanetine bakacağım"

Madencinin eşi Haznedar, "Allah'ım şehitler mertebesine eriştirsin. Ali'm, bak getirdim seni kardeşinin yanına. Siz hiç ayrılmazdınız. Fırsat düşkünleri onu elimden aldı. Ben onun emanetine bakacağım" diyerek gözyaşı döktü. Haznedar, tabutun üzerindeki bareti alarak kızı Semanur'un başına taktı. Bu sırada, akrabalarından birinin bareti yere attığı görüldü.

Anne Zahide Haznedar da "Benim aslan yiğidim. Bırakın son defa sarılayım" diyerek tabuta sarıldı, gözyaşı döktü.

Ali Haznedar'ın naaşı, köy mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından, aynı madende hayatını kaybeden ve 8 Kasım'da toprağa verilen kardeşi Kerim Haznedar'ın yanına defnedildi.

Annesi, eşi ve kızı da Ali Haznedar'ın mezarına toprak attı. Cenaze töreninin sonunda, madencinin eşi Fadime Haznedar baygınlık geçirdi. Kadına, sağlık ekipleri müdahale etti.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz da törene katıldı

Cansız bedenine ulaşılan 5 işçiden Mehmet Özcan ve Hasan Tuncer'in cenazeleri de Ermenek'teki törenin ardından memleketleri Güneyyurt beldesine getirildi.

İki işçi için Merkez Camii önünde Karaman Müftüsü Nuri Değirmenci tarafından ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. İşçiler, namaz sonrası belde mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze namazına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Karaman Valisi Murat Koca, işçi yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İşçilerden Kamil Yaman'ın cenazesi de Başyayla ilçesine bağlı Bozyaka köyünde defnedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"