Abdullah Gül hakkında takipsizlik kararı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında, Refah Partisi dönemine ait "kayıp trilyon" soruşturmasına ilişkin takipsizlik kararı verildi.

Abdullah Gül hakkında takipsizlik kararı
Abdullah Gül hakkında takipsizlik kararı
GİRİŞ 05.12.2014 16:30 GÜNCELLEME 05.12.2014 16:53
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkındaki Refah Partisi dönemine ait "Kayıp Trilyon" soruşturmasında takipsizlik kararı verdiği duyuruldu.

YETERLİ DELİL BULUNAMADI

Kararda, "kamu davası açılmasını gerektirir delil elde edilemediğinin" belirtildiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığının sona ermesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe vererek, Gül'ün "Kayıp trilyon" iddialarına ilişkin yargılanmasını isteyen İşçi Partisinin, kararda "suç ihbarında bulunan" olarak yer aldığı kaydedildi.

ABDULLAH GÜL İFADE VERMİŞTİ

Gül, soruşturma kapsamında 18 Kasım 2014'te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gelerek ifade vermişti. Gül'ün resmi internet sitesinden bir gün sonra yapılan açıklamada, şöyle denilmişti:

"On Birinci Cumhurbaşkanı Gül, görev süresinin bitmesini takiben Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı dokunulmazlıkları nedeniyle işlem görmeyen hakkındaki davanın sonuçlandırılması için gerekli muamelenin yapılmasını istemişti.

Başsavcılığın ilgili dosyayı tekemmül ettirmek maksadıyla hukuki usuller çerçevesinde ifadeye davet etmesi neticesinde On Birinci Cumhurbaşkanı Gül, dün savcılığa giderek ifadesini vermiştir.

'Kayıp trilyon' davasına bakan Ağır Ceza Mahkemesinin, kendisi gibi ilgisiz bütün parti yetkilileri hakkında ve özellikle de Refah Partisinin bu konularla ilgili Genel Muhasibi hakkında bile beraat kararı verdiğini hatırlatan Gül, 'Hukukun tüm koşullarıyla eksiksiz ve kusursuz olarak işlemesi, hiçbir konuda en küçük bir kuşkunun hiçbir taraf için kalmaması maksadıyla bizzat ifade verdiğini' belirterek, bu işlemin tamamlanmasından ötürü duyduğu memnuniyeti ifade etmiştir."

YORUMLAR 14
  • yasin 9 yıl önce Şikayet Et
    imanlı inançlı insanlar çalma çırpmayla işleri olmaz 2+2 4 bu insanlar memlekete hizmet eden dürüst insanlar.sn gül,erdoğan,davutoğlu,arınç vs.vs hesap gününden haberleri var bunların
    Cevapla
  • abdullah ademoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    kayıp trilyonlar bulundumu nerde bu paralar bana 3 lira için banka telefonla paranı yatır diyor sonrada ihtar gönderiyor ozaman bizde mi trilyonları kaybedelimki mahkemede aklanalım
    Cevapla
  • vefa 9 yıl önce Şikayet Et
    iyi de boşuna hapis yatanlardan özür dilenecek mi? hakları ve itibarları geri verilecek mi?
    Cevapla
  • Cihan Dilek 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar Sayın Abdullah GÜL yeni Başbakanımız olacak şuan için siyasette hiç yıpranmamış lider vasfı taşıyan ve AKP tabanınca kabul görecek lider.( NOKTA )
    Cevapla
  • H.B.V 9 yıl önce Şikayet Et
    Hep iftira iftira...CHP ve parelel gezicilerin silahı çamur at izi kalsın yapıyorlar ama artık yemiyo..Ama ALLAH bu iftiracıları bir öyle bir vuracakki tek tek peter olacaklar yardım edenleri bile olmayacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!