Yatağan'daki özelleştirme karşıtı eylem

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, ADD ve CKD üyeleri, Yatağan Termik Santrali ve kömür işletmelerinin özelleştirilmesine karşı iş yerlerini terk etmeme kararı alan işçileri ziyaret etti

Yatağan'daki özelleştirme karşıtı eylem
Yatağan'daki özelleştirme karşıtı eylem
GİRİŞ 05.12.2014 16:36 GÜNCELLEME 05.12.2014 16:36

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Yatağan şubeleri ile CKD Bodrum Şubesi üyeleri, Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) önünde eylem yapan işçilere destek verdi.

Milletvekili Demir, yaptığı açıklamada, hükümet tarafından, özelleştirme politikasının uygulanmaya başlandığı dönemlerde, gelir getirmeyen ve atıl durumdaki yerlerin özelleştirileceğinin söylendiğini hatırlattı.

Santral ve kömür işletmelerinde çalışan enerji ve maden işçilerinin yaklaşık 450 gün önce başlattıkları özelleştirme karşıtı eylemleri süresince CHP olarak eylemlere destek verdiklerini belirten Demir, şöyle konuştu:

"Santral ve kömür işletmelerinin devir işlemleri tamamlandığına göre burada yapılması gereken, işçilerimizin gözden çıkarılmamasıdır. Türkiye'deki en büyük tehlike, taşeronlaşan sistemlerdeki işçilerin rahatlıkla işten çıkartılmasıdır. Buradaki taşeron işçilerin de çıkartılacağı söyleniyor. İşçiler gelecekleriyle ilgili umutsuz ve karamsar vaziyettedir."

Yapılan eylemlere rağmen özelleştirmelerin önüne geçilemeyeceğini savunan Demir, işçilerle firma yetkilileri arasındaki görüşmelerin sağlıklı şekilde sürmesini diledi.

İşçilerin iş yerini terk etmeme eylemi sürüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek