Engelli Hakları ve Erişilebilirlik Semineri

Seminere 3 engelli üniversite öğrencisi katıldı

Engelli Hakları ve Erişilebilirlik Semineri
Engelli Hakları ve Erişilebilirlik Semineri
GİRİŞ 05.12.2014 17:41 GÜNCELLEME 05.12.2014 17:41

Uşak Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Engelli Birimi tarafından engelli üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen "Engelli Hakları ve Erişilebilirlik" seminerine 3 engelli katıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'ndaki seminere konuşmacı olarak katılan Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Fani, engelli hakları konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Engellilerin sosyal yaşam içerisindeki sorunlarını dile getiren Fani, engelli bireylerin yaşamın tüm olanaklarından eşit faydalanmasının önündeki sorunların kaldırılması gerektiğini söyledi.

Üniversite öğrencilerinin yaşadıkları sorunlar ile ilgili bilgi veren Fani, "Son yıllarda gerçekleştirilen bazı düzenlemeler engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmıştır. Ancak daha yapılacak çok şey oyduğunu düşünüyoruz. Engelli sorunlarının çözümü için ortak bilinç oluşturulmalı. Eğitimde, iş hayatında, günlük yaşantıda pek çok sorunla karşılaşan bizler haklarımızı bilmeli ve bu yönde hareket etmeliyiz" dedi.

Engelli üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen seminere 3 engelli üniversite öğrencisi katılırken, Uşak Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Engelli Birimi Sorumlusu Türkan Batur katılımın düşük olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Uşak Üniversitesi'nde 38 engelli öğrenci bulunduğu belirten Batur, "Haftanın son günü olması ve ders saati nedeniyle katılım az oldu, biz seminerdeki bilgileri katılmayan arkadaşlarımıza ulaştıracağız" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!