"Libya'daki devrimi diri diri mezara gömmek istiyorlar"

Ulusal Kurtuluş Hükümeti Enformasyon Bakanı Arni: - "Hükümetin yıkılmasını isteyenler, milli birlik hükümeti kurmayı da istemiyor, bilakis devrim hükümetini yıkmak ve devrimi diri diri gömmek istiyorlar"

"Libya'daki devrimi diri diri mezara gömmek istiyorlar"
"Libya'daki devrimi diri diri mezara gömmek istiyorlar"
GİRİŞ 05.12.2014 17:57 GÜNCELLEME 05.12.2014 17:57

Libya'daki Ulusal Kurtuluş Hükümeti Enformasyon Bakanı Ali el-Arni, ülkede milli birlik hükümeti kurulması yönünde çağrıda bulunan ülkelerin amacının, "devrimi diri diri mezara gömmek" olduğunu savundu.

Arni, Türkiye'deki Libyalı yaralıları ziyaretinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trablus merkezli Ulusal Kurtuluş Hükümeti'nin, toplumun tüm kesimlerini kapsayıcı yapıya sahip olduğunu belirterek, "Hükümetin yıkılmasını isteyenler, milli birlik hükümeti kurmayı da istemiyor, bilakis devrim hükümetini yıkmak ve devrimi diri diri mezara gömmek istiyor" dedi.

Söz konusu çağrıyı yapan ülkelerin kendi istekleri doğrultusunda Libya'yı yönlendirmek amacı taşıdıklarını iddia eden Arni, "Milli birlik hükümetinin kapsayıcı yönetim olmasını istediklerini ifade ediyorlar ancak Ulusal Kurtuluş Hükümeti halihazırda toplumun tüm kesimlerini kapsayıcı bir hükümet. Kabinede Tuareg ve Tabulardan birer bakan, Amaziklerden de iki bakan bulunuyor" diye konuştu.

Arni, bazı medya gruplarının kendilerine ve Libya'ya savaş açtığını vurgulayarak, "Yaklaşık 50 medya organı, Libya ile savaşıyor. Onları, Trablus'a gelerek yaşananları oradan da görmeye çağırıyorum. Çünkü olayları tek taraflı bakış açısıyla değerlendiriyorlar" ifadesini kullandı.

Ulusal Kurtuluş Hükümeti'ne yönelik "terör" suçlanmasına ilişkin ise Arni, şunları söyledi:

"Türkiye'de tedavi gören yaklaşık 700 Libyalıyı bir grup bakan ile ziyaret ettik. Bu gençler, ülkenin toprak bütünlüğü ve 17 Şubat 2011'deki devrimin korunması için kendilerini kurban etti. Henüz küçük yaşta olan bu gençlerin herhangi bir gizli ajandaları veya ideolojileri yok. Libya sevgisinden başka bir şey taşımıyorlar. Temiz kanlarını Şubat Devrimi'nde yeniden doğan bağımsızlıkları için döktüler."

Arni, feshedildiği açıklanan "Tobruk Temsilciler Meclisi'ni destekleyenleri, hala elini öptüren kralların bulunduğu siyaseten geri kalmış devletler" olarak nitelendirerek, "Bu bölgesel ülkeler ile Libya'nın geçmişte tarihi, İslami ve milli ilişkileri oldu ancak devrim, bunları korkuttu" şeklinde konuştu.

Devrimin ardından siyasi istikrarın sağlanamadığı Libya'da Mayıs ayında emekli General Halife Hafter’in Zintan merkezli milis gruplarla başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata'daki devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus'taki merkezi yönetim tarafından engellenmişti. Bu olayların ardından 2 meclisin faaliyete geçtiği ülkede, Milli Genel Kongre'nin desteklediği Libya Şafağı (Fecr-i Libya) Koalisyonu ile Tobruk Temsilciler Meclisi'nin destek verdiği Halife Hafter'e bağlı "Onur Operasyonu" Koalisyonu arasındaki çatışmalar devam ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil