Ahmet Türk, hakkındaki iki davadan beraat etti

Türk'ün, Londra'daki Kürt Toplum Merkezi ile AP Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmalarla ilgili "terör örgütü propagandası yaptığı" iddiasıyla yargılandığı davalardan beraatına karar verildi

Ahmet Türk, hakkındaki iki davadan beraat etti
Ahmet Türk, hakkındaki iki davadan beraat etti
GİRİŞ 05.12.2014 18:35 GÜNCELLEME 05.12.2014 18:35

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün, ''terör örgütünün propagandasını yaptığı'' iddiasıyla yargılandığı iki davada beraatına karar verildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmalara Türk'ün avukatı Mehmet Nuri Özmen katıldı. Özmen, savunmalarında 6459 sayılı İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile "terör örgütü propagandası yapmak" ve "suçu ve suçluyu övmek" suçlarına ilişkin maddelerin değiştirildiğini anlattı. Bu değişikliklerin dikkate alınması gerektiğini söyleyen Özmen, suçlamaların Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ndeki ifade özgürlüğü kapsamında kaldığını kaydetti ve müvekkilinin beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, Türk'ün iki davada da söz konusu iddialardan beraatına karar verildiğini açıkladı.

Türk, Nisan 2009'da Londra'daki Kürt Toplum Merkezi ile Şubat 2008'de Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmalarla ilgili "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yargılanıyordu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı