MAÜ'deki yolsuzluk iddiası

MAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ağırakça: "Özellikle ülkemizde yanlışlıklara sebep olabilecek ve hiç sevmediğimiz bir kelime olan yolsuzluğun üniversitelerde anılmasını asla istemiyoruz"

MAÜ'deki yolsuzluk iddiası
MAÜ'deki yolsuzluk iddiası
GİRİŞ 06.12.2014 12:40 GÜNCELLEME 06.12.2014 12:40

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, "Özellikle ülkemizde yanlışlıklara sebep olabilecek ve hiç sevmediğimiz bir kelime olan yolsuzluğun üniversitelerde anılmasını asla istemiyoruz" dedi.

YÖK Denetleme Kurulu'nca görevden el çektirilen MAÜ Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay'ın yerine rektör vekilliğine atanan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ağırakça, yaptığı açıklamada, üniversitede yeni bir dönemin başladığını ifade etti.

Ağırakça, üniversitenin akademik çalışmalarına devam ederken son birkaç ay içerisinde bazı aksamaların meydana geldiğini ve üzücü hadiselerin ortaya çıktığını söyledi.

Üniversitenin medyada yolsuzluklarla anılmasını talihsizlik olarak değerlendiren Ağırakça, böyle bir dönemde göreve başlamayı asla temenni etmediğini kaydetti.

Sıkıntılı bir dönemde görevi üstlenmek zorunda kaldıklarını anlatan Ağırakça, göreve geldiği süreden itibaren çalışmalara hız verdiklerini belirtti.

Bütün olumsuzlukları gidermek ve daha önceki dönemlerde yapılmış olan yanlışlıkları asla tekrarlatmamak için önem göstereceklerini kaydeden Ağırakça, şöyle konuştu:

"Özellikle ülkemizde yanlışlıklara sebep olabilecek ve hiç sevmediğimiz bir kelime olan yolsuzluğun üniversitelerde anılmasını asla istemiyoruz. Devletin bir kağıdını çalan kişi 800 bin Mardinlinin ve 76 milyon Türkiyelinin hakkını gasp eder. Yarın ahirette bunu gasp eden, çalan ve yolsuzluk yapanlar 800 bin Mardinliye hesap verecek ve 76 milyon Türkiyeli ondan davacı olacak. Biz buna meydan vermeyeceğiz, böyle yapanlardan kesinlikle tahkikatımızı başlatacağız. Bizler, adil bir yönetim, herkesi kucaklayan bir yönetim olacağız ve herkesle anlaşabilen bir idarecilik sergileyeceğiz. Hiçbir düşünceyi, hiçbir yaşama biçimini dışarı da tutmayacağız, herkese gönlümüzde yer olacak."

Öğrencilerin ısınma problemi

Üniversitede bir grup öğrencinin, yerleşkenin altyapı sorunu ve ısınma problemleri için yaptıkları eylemleri hatırlatan Ağırakça, göreve geldiği anda ısınma probleminin çözümü için talimat verdiğini bildirdi.

Özellikle edebiyat fakültesinin yakıt temini ve ısınma probleminin giderilmesini istediklerini kaydeden Ağırakça sözlerini şöyle tamamladı:

"Öğrencilerin hiçbir sıkıntısı bundan sonra olmayacaktır. Öğrencilerimizin yanında olacağız onların bütün problemlerini gidermeye çalışacağız. Eğer eylem yapılması gerekiyorsa, o eyleme ilk önce ben katılırım ve haksızlıkları önlemek için eylemi ben yaparım. Ama kırmadan, dökmeden, yanlışlık yapmadan, terör estirmeden son derece demokratik son derece makul son derece haklı taleplerde bulunmak öğrencilerimizin hakkıdır ve biz bunu istiyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek