TSK'nın günlük faaliyetleri

Genelkurmay Başkanlığı : - Şanlıurfa'da 1 terörist teslim oldu

TSK'nın günlük faaliyetleri
TSK'nın günlük faaliyetleri
GİRİŞ 06.12.2014 16:14 GÜNCELLEME 06.12.2014 16:14

Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütü mensubu 1 teröristin teslim olduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "Önemli Yurtiçi Olaylar" başlığı altında yer alan duyuruya göre, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde terör örgütü mensubu 1 terörist silahlı ve teçhizatlı şekilde teslim oldu.

Ayrıca Bitlis'in Geçitbaşı köyü sınırlarında yapılan arazi aramasında bölücü terör örgütüne ait 2 ayrı sığınak tespit edildi.

Sığınakta ele geçirilen malzemeler şu şekilde sıralandı:

"760 Kaleşnikof piyade tüfeği Fişeği, 200 Biksi makineli tüfeği Fişeği, 2.5 metre infilaklı fitil, 10 metre saniyeli fitil, 80 adet 12 kiloluk mutfak tüpü (5'i boş), 12 akü, 1 güneş paneli, 2 uydu alıcı, 235 kitap, 2 ses kayıt cihazı, çok miktarda gıda maddesi, mutfak araç ve gereci, uyku tulumu, battaniye, giysi ve çok sayıda muhtelif ilaç"

Malzemeler, Bitlis Cumhuriyet Savcısının talimatıyla imha edildi, sığınaklar ise kullanılamaz hale getirildi.

Sınır olayları

Sınır olaylarına ilişkin duyurularda da Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla sokulmaya çalışılan 2 makineli tabanca ele geçirildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2'nci Hudut Alayı (Hatay) Bükülmez Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, sınır devriyelerince, Suriye'den Türkiye'ye doğru gelen ve ellerinde çuval bulunan iki kişi tespit edildi.

Hudut Devriye Timi'nin "Dur" ikazına uyulmaması nedeniyle havaya ikaz ateşi açılması üzerine, bu kişilerden biri yakalanmış, diğeri ise Suriye'ye tarafına kaçtı.

Olay yerinde yapılan aramada, 2 makineli tabanca, 4 şarjör ve Suriye Arap Cumhuriyetine ait kimlik kartı ele geçirildi.

Ayrıca 1'nci Hudut Alayı (Gaziantep) İnanlı ve Öncü Hudut Karakol Komutanlıkları sorumluluk sahalarında, sınır devriyelerince Suriye'den Türkiye'ye doğru 12 kişinin geldiği tespit edildi.

Bu durum üzerine her iki komutanlıktan, bölgeye sevk edilen Hudut Devriye Timlerinin müdahalesi sonucunda, şahıslar, yanlarında getirdikleri malzemeleri hudut hattındaki hendek engeli kenarına beyaz bir su bidonun içerisine bırakarak Suriye' tarafına kaçarak gözden kayboldular.

Yapılan incelemede, su bidonunda bin 75 Kaleşnikof piyade tüfeği mühimmatı ve 2 şarjör ele geçirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor