Yüksekova'da olaylar çıktı!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki izin gösterilerde, bir kişi hayatını kaybetti

Yüksekova'da olaylar çıktı!
Yüksekova'da olaylar çıktı!
GİRİŞ 06.12.2014 19:11 GÜNCELLEME 06.12.2014 19:11

Yüksekova'da 6 Aralık 2013'te çıkan olaylarda hayatını kaybeden Veysel İşbilir, Mehmet Reşit İşbilir ve Bermal Tokçu'nın ölüm yıl dönümünü bahane eden gruplar, Cengiz Topel Caddesi ile Sabancı Kavşağı, Yenimahalle, Yeşildere, Esenyurt ve Esentepe mahallelerinde yollara barikat kurup izinsiz gösteri yaptı.

Güvenlik güçlerine taş, molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldıran göstericilere, polis, biber gazı ve basınçlı suyla müdahalede bulundu.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Esenyurt Mahallesi'ndeki olaylarda, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi silahla yaralandı. Yaralı, ambulansla kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Olayın ardından Esenyurt Mahallesi'nde geniş çaplı inceleme başlatan polis, hastane önünde de yoğun güvenlik önlemi aldı.

HAKKARİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA: YÜZÜ MASKELİ BİR KİŞİ POLİSE SİLAHLI SALDIRI YAPILMASI SONUCU ÇIKAN ÇATIŞMADA YARALANDI

Hakkari Valiliği, Yüksekova ilçesindeki olaylarda kimliği belli olmayan yüzü maskeli bir kişinin, polise silahlı saldırıda bulunması üzerine çıkan çatışmada yaralandığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, saat 16.00 sıralarında adliye lojmanlarına silahlı saldırı haberi alması üzerine olay yerine intikal ettiği belirtildi.

Güvenlik güçlerinin olay yerinde araştırma yaptığı esnada, kimliği belli olmayan yüzü maskeli ve silahlı bir kişinin, emniyet güçlerine silahlı saldırıda bulunduğu vurgulanan açıklamada, çıkan çatışmada şahsın ağır yaralı olarak yakalandığı ifade edildi.

Açıklamada, yaralı şahsın tedavi için Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırıldığı, olay yerinde yapılan incelemede yaralı şahsa ait olduğu tespit edilen tabanca ile 8 adet boş kovan, molotofkokteyli ve maske ele geçirildiği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!