"Ortadoğu'da İslam ve Şiddet Konferansı"

Demokratik İslam Kongresi tarafından Van'ın Erciş ilçesinde "Ortadoğu'da İslam ve Şiddet Konferansı" verildi

"Ortadoğu'da İslam ve Şiddet Konferansı"
"Ortadoğu'da İslam ve Şiddet Konferansı"
GİRİŞ 06.12.2014 20:14 GÜNCELLEME 06.12.2014 20:14

Demokratik İslam Kongresi tarafından Ortadoğu'daki IŞİD terör örgütünün katliamlarına dikkat çekmek amacıyla "Ortadoğu'da İslam ve Şiddet Konferansı" verildi.

Erciş Kardelen Çok Amaçlı Salon'daki konferans moderatörlüğünü İlçe Belediye Başkanı Diba Keskin yaptı. Keskin, konuşmasında ilçede değerli bir çalışma gerçekleştirmenin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Belediye olarak sponsor anlamında konferansa katkıda bulunduklarını hatırlatan Keskin, "Coğrafyamızı, dinimizi, toplumumuzu iyisiyle kötüsüyle ilgilendiren her konu önemlidir ve bu konuda çalışma yapmakta bizim için bir görevdir. Adaletin huzurun hoş görünün iyiliğin içinde barındırdığı İslam adıyla taçlanan dinimiz, bugün doğduğu Ortadoğu coğrafyasında karanlık güçlerin elinde, halkların, toplumların üzerinde, celladın elindeki kılıca dönüştürülmek isteniyor. Hiçbir şekilde kabul etmediğimiz bu yaklaşım, yine biz Ortadoğu halkları tarafından mahkum edilecektir" diye konuştu.

Sırasıyla, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, gazeteci yazar Orhan Bilge ve ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, Ortadoğu'da IŞİD tarafından sürdürülen katliamlar ve arka planında yaşanan gelişmeler üzerine konuşmalarını yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço