2. Abdülhamid'in torunu Osmanoğlu

"(Liselerde Osmanlı Türkçesi dersi) Gençler başka bir dil öğreneceğiz diye korkmasınlar. Ben iyi olacağını düşünüyorum. Zorunlu değil, seçmeli olması daha iyi olur. Bu işi gençlere sevdirerek yapmak lazım"

2. Abdülhamid'in torunu Osmanoğlu
2. Abdülhamid'in torunu Osmanoğlu
GİRİŞ 06.12.2014 22:34 GÜNCELLEME 06.12.2014 22:34

2. Abdülhamid'in torunu Orhan Osmanoğlu, liselerde Osmanlı Türkçesi dersinin verilmesine ilişkin, "Gençler başka bir dil öğreneceğiz diye korkmasınlar. Ben iyi olacağını düşünüyorum. Zorunlu değil, seçmeli olması daha iyi olur. Bu işi gençlere sevdirerek yapmak lazım" dedi.

Akçakoca ilçesinde bir otel açılışına katılan Osmanoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 19. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu'nda alınan liselerde Osmanlı Türkçesi dersinin, bütün liseler yerine Anadolu İmam Hatip Liseleri'nde zorunlu ders olması kararının, gençlerin tarihi öğrenmeleri açısından "olumlu bir gelişme" şeklinde değerlendirdiklerini söyledi.

"Osmanlıca, gençlerin mezar taşlarını okuma meselesi değildir, olmaması gerekir" diyen Osmanoğlu, "Gençlere Osmanlıcayı öğrenmelerini tavsiye ediyorum. Aslında gençlerimizin tarihimizi arşivlere girerek öğrenmeleri için fırsat. Gençler başka bir dil öğreneceğiz diye korkmasınlar. Ben iyi olacağını düşünüyorum. Zorunlu değil, seçmeli olması daha iyi olur. Bu işi gençlere sevdirerek yapmak lazım" ifadelerine yer verdi.

"Abdülhamid'in varisleri kim? çıksın istiyoruz"

Abdülhamid'in torunlarının açtığı veraset davasının ise basına yanlış lanse edildiğini anlatan Osmanoğlu, şöyle konuştu:

"Basında çıkan, 'İstanbul'un yarısı bizim, Galata adasını istiyoruz' gibi beyanatlar bize ait değil. Kesinlikle böyle beyanatta bulunmadık. Biz 5 yıldır bir veraset davası yürütüyoruz ve bu veraset davasında Abdülhamid'in varisleri kim çıksın istiyoruz. İlerleyen zamanda bakacağız nasıl bir süreç olacak. Şimdiden konuşmak istemiyorum. Şubat 2015'te dava belli olacak."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sena Nur Çelik Kanat Filistin'deki çatışmayı önlemek için çağrıda bulundu
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...