CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin:

Dönem artık birbirimizle yarışma, didişme dönemi değil. Dönem, Türkiye’nin, demokrasinin, özgürlüklerin kalıp kalmama meselesidir"

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin:
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin:
GİRİŞ 06.12.2014 23:01 GÜNCELLEME 06.12.2014 23:01

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, dönemin artık yarışma ve didişme dönemi olmadığını belirterek, "Dönem, bu süreçte Türkiye’nin, demokrasinin, özgürlüklerin kalıp kalmama meselesidir" dedi.

Partisinin Salihli EgeMax Tesisleri'nde düzenlenen İktidara Yürüyüş Yemeği’ne katılan Gürsel Tekin, CHP'nin bir gece yarısı 7-8 kişilik bir arkadaş grubu tarafından da kurulan bir parti olmadığını söyledi.

CHP'nin ülkeyi, cumhuriyeti kuran ve savaş meydanlarından çıkan bir siyasi parti olduğunu kaydeden Tekin, "Bundan dolayıdır ki bütün siyasal uzmanlar çok merak ederler, dünyada 60 yıldır iktidar olmamış bir siyasi parti nasıl dimdik ayakta durabilir, nasıl diri durabilir? İşte bu parti CHP’dir" diye konuştu.

Türkiye çok partili sisteme geçtikten sonra 400'ün üstünde siyasi parti kurulduğunu söyleyen Gürsel Tekin, şunları kaydetti:

"53 siyasi parti Türkiye’yi yönetmiştir. Bugün, o partilerden sadece biri var o da AKP. AKP, 2015 seçimlerinden sonra bir daha olmayacaktır ama CHP her zaman var olacaktır. Tarihin bütün dönemlerinde çok önemli görevler üstlenmiş CHP’ye ilk kez çok kararlı, çok önemli bir görev daha düşüyor. Cumhuriyetin değerlerine, demokrasiye, özgürlüğe inanan herkes kim olursa olsun CHP saflarında birleşmek zorundayız. Dönem artık birbirimizle yarışma, didişme dönem değil. Dönem, bu süreçte Türkiye’nin, demokrasinin, özgürlüklerin kalıp kalmama meselesidir."

CHP Salihli İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen yemeğe Manisa Milletvekilleri Sakine Öz, Özgür Özel, Hasan Ören ve partililer katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!