İran savaş uçaklarının IŞİD'e saldırdığı iddiası

İran resmi haber ajansı İRNA, Dışişleri Bakanlığından bir yetkilinin, "IŞİD’e hava saldırısı düzenlendiği" iddialarını yalanladığını belirtti

İran savaş uçaklarının IŞİD'e saldırdığı iddiası
İran savaş uçaklarının IŞİD'e saldırdığı iddiası
GİRİŞ 07.12.2014 01:02 GÜNCELLEME 07.12.2014 01:02

İran, Irak’taki IŞİD mevzilerine hava saldırısı düzenlediği iddialarını yalanladı.

İran resmi haber ajansı İRNA’nın haberine göre; Dışişleri Bakanlığı’ndan isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, İran’ın Irak’taki IŞİD mevzilerine hava saldırısı düzenlemediğini, ancak Irak hükümetinin talep etmesi halinde buna hazır olduklarını belirtti.

Haberde ayrıca, İranlı yetkilinin, Dışişleri Bakan Yardımcısı İbrahim Rahimpur’un Londra’da İngiliz Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, saldırı düzenlediklerine ilişkin iddiaları kabul etmediğini öne sürerek, "Rahimpur bir soru üzerine Irak hükümetinin talebi halinde İran’ın askeri yardım dahil, her türlü yardım için hazır olduğunu vurguladı" dediği bildirildi.

Guardian gazetesinde Rahimpur’un, ülkesinin Irak'taki IŞİD mevzilerine hava saldırısı düzenlediği iddialarını kabul ettiği bildirilmişti.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani de, Cuma günü Pakistan’a yaptığı resmi ziyaret sırasında yaptığı açıklamada iddiaları kesin bir dille yalanlayarak, "Biz hiç bir şekilde Suriye'de ya da başka bir bölgede tek başımıza veya başka bir ülke ile hava saldırısı düzenlemedik" demişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı