İzmirli şehit son yolculuğuna uğurlandı

Hatay'da nöbet değişimi sırasında bir askerin silahından çıkan kurşun sonucu şehit olan Er Taner Kaya İzmir'de toprağa verildi.

GİRİŞ 07.12.2014 15:03 GÜNCELLEME 07.12.2014 15:06

Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ndeki Kızılçat Hudut Karakolu'nda, nöbet değişimi sırasında 'doldur- boşalt' yapan bir askerin silahından çıkan kurşunun boynuna isabet etmesiyle ağır yaralanan ve müdahalelere rağmen şehit olan 20 yaşındaki Piyade Er Taner Kaya, ailesinin yaşadığı İzmir'de düzenlenen cenaze töreninin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

39'uncu Mekanize Piyade Tugayı'na bağlı olan, Suriye sınırındaki 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Kızılçat Karakolu'nda geçen 5 Aralık'ta meydana gelen olayda, nöbet değişimi sırasında 'doldur boşalt' yapan ve adı açıklanmayan bir askerin silahının ateş alması sonucu Piyade Er Taner Kaya boynundan yaralandı. Ambulansla Yayladağı Sağlık Ocağı'na kaldırılan ve ilk müdahalenin ardından Antakya Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Kaya, burada şehit oldu. Şehidin cenazesi, işlemlerin tamamlanmasının ardından ailesinin yaşadığı İzmir'deki Hatay Asker Hastanesi'ne getirildi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Şehit er Taner Kaya için bugün öğlende, Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, 15 kardeş olan şehidin babası Mehmet Kaya, annesi Erin Kaya, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, askeri yetkililer ve şehidin yakınları katıldı. Cenaze namazını İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu kıldırdı. Askerler tarafından omuzda taşınan şehidin cenazesi, daha sonra top arabasına konuldu. Tören yürüyüşünün ardından şehit er Taner Kaya, Kadifekale Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!