Yüksekova'da cenaze gerginliği

Yüksekova'da dün çıkan olaylarda 18 yaşındaki Rojhat Özdel'in ölmesi gerginliği tırmandırdı.

Yüksekova'da cenaze gerginliği
Yüksekova'da cenaze gerginliği
GİRİŞ 07.12.2014 15:31 GÜNCELLEME 07.12.2014 15:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde dün çıkan olaylarda 18 yaşındaki Rojhat Özdel'in ölmesi gerginliği tırmandırırken, ilçede esnaf kepenk kapattı.

Hakkari'nin Şemdinli ve Muş'un Bulanık ilçelerinde de bugün esnaf işyerleri açmadı.

Yüksekova'da geçen yıl PKK'lılara ait mezarların tahrip edildiği gerekçesiyle gösteriler sırasında yaşamını yitiren Mehmet Reşit İşbilir, Veysel İşbilir ve Bemal Tokçu'yu ölüm yıldönümünde anmak için dün gösteriler yapıldı. Cumartesi Anneleri ve İHD'den yaklaşık 100 kişilik grup Sanat Sokağı'nda öğleden sonra toplanıp anma yaptıktan sonra ortaya çıkan yüzleri maskeli kişiler caddede barikat kurup lastik yakınca polis müdahale etti.

1 KİŞİ ÖLDÜ

Gerginlik tırmanırken bazı mahallelerde toplanan gruplarla polis arasında çıkan olaylarla ilçe savaş alanına döndü. Saat 16.00 sıralarında İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan Esentepe Mahallesi'nde göstericilerle polis arasında çıkan olayda, DBP Gençlik Meclisi'nde görevli 18 yaşındaki Rojhat Özdel açılan ateşle ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada Rojhat Özdel'in, Adliye Lojmanları yakınında polisle çatışmaya girdiği, üzerinde tabanca ve molotof kokteyli bulunduğu görüşüne yer verildi.

5 KİŞİ GÖZALTINDA 

Yüksekova'da dünkü olaylar sırasında gözaltına alınan Jehat Keskin, Erkan Çoruh, Doğan Akın, Tarık Tire ve Miraz Koyu'nun sorgularının sürdüğü belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • akkoyun 9 yıl önce Şikayet Et
    elini cebine sokanı vuracaksın.
    Cevapla
  • cemal abi 9 yıl önce Şikayet Et
    artık zamanı gelmişti.İsyan ha..
    Cevapla
  • medetres 9 yıl önce Şikayet Et
    net açık seçik yazıyorum,vucudta kanserli parçanın kesilip atılması gerek pansuman tedbirler işe yaramıyor,Yapılacak fazla birşey kalmadı alttan ala ala hep taviz koparttık sandılar Büyük devlet olmanın gereği artık yapılmalı ölen bir terörist için emniyet resimli belge yayınlıyor basınçlı su ve biber gazı sıkılmış adam sana silah çekmiş sıkıyor öldürmek için neredeyse özür dilenecek anladıkları dilden cevap verilmesinin zamanı gelmiştir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor