Tunus'tan "hava sahası ihlali" açıklaması

Tunus Savunma Bakanı Curaybi: - "Tunus'un hava sahasını korumak için gerekli bütün önlemleri aldık ve hazırız. Bu durumda kimsenin ihlalde bulunabileceğini sanmıyorum"

Tunus'tan "hava sahası ihlali" açıklaması
Tunus'tan "hava sahası ihlali" açıklaması
GİRİŞ 07.12.2014 15:43 GÜNCELLEME 07.12.2014 15:43

Tunus Savunma Bakanı Gazi el-Curaybi, "hava sahalarının ihlali durumunda her türlü karşılığı vermeye hazır olduklarını" söyledi.

Tunus-Libya arasındaki Ras Cedir Sınır Kapısı'nı ziyaret eden Curaybi, basına yaptığı açıklamada, "Tunus'un hava sahasını korumak için gerekli bütün önlemleri aldık ve hazırız. Bu durumda kimsenin ihlalde bulunabileceğini sanmıyorum" dedi.

Libya tarafında meydana gelebilecek her türlü duruma karşı hazırlıklı olduklarını, Tunus askerinin sınırdaki görevini yerine getirdiğini ve "terör amaçlı geçişlere" izin vermeyeceğini vurgulayan Curaybi, sınır kapısının kapatılıp kapatılmaması konusuna ilişkin ise "bütün seçeneklerin masada olmasına rağmen" böyle bir karar verilmediğini belirtti.

Libya'da iki gün önce emekli General Halife Hafter'e ait olduğu ileri sürülen savaş uçakları, Tunus sınırına 2 kilometre mesafedeki çöl bölgesini bombalamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi