Suriye Türkmenleri Meclisi Başkanı Mustafa:

"(Suriye'de) Her grubun arkasına birçok ülke var ancak Türkmenlerin bir tek Türkiyesi var. Türkmenlerin güvenli limanı Türkiye'dir"

Suriye Türkmenleri Meclisi Başkanı Mustafa:
Suriye Türkmenleri Meclisi Başkanı Mustafa:
GİRİŞ 07.12.2014 16:31 GÜNCELLEME 07.12.2014 16:31

Suriye Türkmenleri Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, "(Suriye'de) Her grubun arkasına birçok ülke var ancak Türkmenlerin bir tek Türkiyesi var. Türkmenlerin güvenli limanı Türkiye'dir" dedi.

Abdurrahman Mustafa ile Suriye Geçici Hükümeti'nden bazı temsilciler, Malatya'daki Beydağı Konaklama Tesisi'nde kalan Türkmenlerle bir araya geldi. Konteyner kentteki toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, amaçlarının misafirlerine en iyi hizmeti sunabilmek olduğunu söyledi.

Sığınmacıların evlerinde bulacağı rahatı burada bulmalarının mümkün olmadığını ifade eden Kamçı, "Size o imkanları sağlamamız mümkün değil. Tek temennimiz, ülkenizde iç huzurun bir an önce sağlanması. Sizler, bizim misafirlerimizsiniz, kardeşlerimizsiniz, başımızın üzerinde yeriniz var. Biz de sizlere verebileceğimizin en iyisini vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

"Türkmenlerin güvenli limanı Türkiye'dir"

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de resim kayıtlara göre 1 milyon 600 bin Suriyeli mültecinin bulunduğunu, yaptıkları araştırmalarda bunların 120 bininin Türkmen olduğunu belirtti.

Türkmenleri kendi köylerinde, kendi coğrafyalarında tutmaya çalıştıklarını kaydeden Mustafa, "Çünkü Suriye'de bütün olaylar, Türkmen bölgelerinde, Türkmen coğrafyasında cereyan ediyor. Dolayısıyla bizim oradaki demografik yapının değişmemesine gayret gösteriyoruz çünkü orada bizim topraklarımızda bize dost olmayan grup vardır. Dolayısıyla o fırsatı vermemeye çalışıyoruz. Diğer grupların arkasında dünya vardır. Her grubun arkasına birçok ülke vardır ancak Türkmenlerin bir tek Türkiyesi vardır. Türkmenlerin güvenli limanı Türkiye'dir" şeklinde konuştu.

Abdurrahman Mustafa, şunları söyledi:

"Bize göre bu kadar katliam yapan, Suriye'yi yerle bir eden, tarumar eden, altyapısını ve üstyapısını insanıyla, kültürüyle, tarihiyle yok eden bir rejimin hala gelip de Suriye'yi yöneteceğine inanmıyoruz. Yani bunu her ne kadar uluslararası güçler dayatsa da halklar kendi geleceklerine karar veriyor. Dolayısıyla, Esed'in de çok uzun süreceğini zannetmiyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor