AK Parti Sultangazi 3. Olağan İlçe Kongresi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli: "Muhalefetin görevini yapmaması ülkenin aleyhine. İktidarlar muhalefetin nefesini ensesinde hissetmeli ki daha çok hizmet etsin. Ancak muhalefette 'tık' yok"

AK Parti Sultangazi 3. Olağan İlçe Kongresi
AK Parti Sultangazi 3. Olağan İlçe Kongresi
GİRİŞ 07.12.2014 19:35 GÜNCELLEME 07.12.2014 19:35

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Muhalefetin görevini yapmaması ülkenin aleyhine. İktidarlar muhalefetin nefesini ensesinde hissetmeli ki daha çok hizmet etsin. Ancak muhalefette 'tık' yok" dedi.

Canikli, Sultangazi Belediyesi Düğün Salonu'nda yapılan AK Parti Sultangazi 3. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Beni bir defa, 4 yıllığına iktidara getirin" diye adeta yalvardığını, referans olarak geçmişteki uygulamalarını gösterdiğini söyledi.

İktidar olmanın ciddi bir iş olduğunu, milletin, devletin yönetildiğini dile getiren Canikli, iktidara gelmekten ziyade iktidarı hak etmenin önemine işaret etti.

Canikli, Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü görevi yaparken 1992 yılında o dönemki ismi Okmeydanı SSK Hastanesi olan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin boya-badana ve onarım işleri için davetiye usulüyle ihaleye çıktığını ve 3 firmaya davet gönderdiğini anlattı.

İhalenin serbestçe bütün girişimcilerin katılımıyla yapılmadığını aktaran Canikli, şöyle devam etti:

"Bir hastanenin boya badana işleri 1992'den 1998'e kadar devam ediyor. Kadir başkan (İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş) bir alt geçidi, üst geçidi 5-6 ayda yapıyorsun. İşi alan da o zaman Tunceli CHP İl Başkanı. Yanlış hatırlamıyorsam başlangıçtaki fiyat 30 bin, yani 30 milyar, bitiriş rakamı ise 850 milyar. Allah aşkına bu millet bu kafayla sana hizmet etme yetkisi, iktidar görevi verir mi? Neden vermez? Sen millete hizmet etmezsin de onun için. CHP'nin genetik yapısında millete hizmet etme diye bir kavram, kural yok. Kime hizmet edersin? Sen yandaşlarına hizmet edersin Har vurup harman savurursun. 6 ayda bitirilmesi gereken işi 6 yılda bitiremezsin, 1 liraya halledilmesi gereken işi 50 liraya bitirirsin. Hiç boşuna uğraşma. Sayın Kılıçdaroğlu bu millet sana yetki falan vermez. Bu millet seni çok iyi tanıyor."

"Muhalefet ülke için şart"

Canikli, Türkiye'nin geldiği son halini, kat ettiği mesafeyi bazılarının görmek istemediğini kaydederek, ülke için muhalefet görevinin de çok önemli olduğunu vurguladı.

Artık dünya liderlerinin Türkiye'yi takip ettiğini ancak Kılıçdaroğlu'nun bunu görmediğini belirten Canikli, "Siyasi açıdan aslında sayın Bahçeli ve Kılıçdaroğlu bizim için ideal. Ancak memleket için değil. Demokrasinin kuralı var. İktidar olacak, muhalefet olacak. Muhalefet görevini yapması gerekiyor. Bu ülkeyi daha iyi nasıl yönetecekleri konusunda proje üreterek milletin karşısına çıkması gerekiyor" diye konuştu.

Bu görevi muhalefetin yapmadığını ifade eden Canikli, "Muhalefetin görevini yapmaması ülkenin aleyhine. İktidarlar muhalefetin nefesini ensesinde hissetmeli ki daha çok hizmet etsin. Ancak muhalefette 'tık' yok" ifadelerini kullandı.

"3. dönemi biten arkadaşlar bundan sonra da gayret gösterecek"

Canikli, milletin gönlünde yer bulmanın çok önemli olduğunu dile getirerek, milletvekilliğinde 3. dönemini bitirdiğini, millete hizmet için illa milletvekili veya bir makamda olmak gerekmediğini, kendi açılarından bunun bir sınav olduğunu aktardı.

"Bakalım 12 Haziran'dan sonra millet için aynı çabayı gösterecek miyiz?" sorusunu soran Canikli, 3. dönemini tamamlayan bütün arkadaşlarının bugüne kadar gösterdiği çabaları bundan sonra da canla başla göstereceğini anlattı.

Canikli, milletin iktidar yetkisini, Türk bayrağını bütün sıkıntılara rağmen bugüne kadar yere düşürmeyen AK Parti kadrolarına vereceğini sözlerine ekledi.

Volkan Bozkır: "Türkiye’de bir muhalefet sorunu var"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da kongrede yaptığı konuşmada, Sultangazi’nin bayram havası içinde bir kongre gerçekleştirdiğini belirterek, “Bu, herkese örnek olması gereken, demokrasinin gerçekten nasıl olması gerektiğini gösteren, AK Parti’nin ne olduğunu, neden buralara geldiğini gösteren en güzel örnek” diye konuştu.

Türkiye’de iktidar sorunu bulunmadığını söyleyen Bozkır, "Allah'a bin şükür Cumhuriyet tarihinin en güçlü iktidarı var. Ama Türkiye’de bir muhalefet sorunu var. Biz de bundan müştekiyiz. Bu muhalefet düzelsin ki biz de kendi performansımızı yükseltelim, daha iyi çalışalım. Bizi tenkit etsinler, ne yapacaklarını söylesinler ki biz de ona göre proje üretelim" görüşünü dile getirdi.

AK Parti iktidarında ekonomi başta olmak üzere birçok alanda büyük başarılara imza atıldığını anlatan Bozkır, "Demokraside 60 İhtilalinden beri yaşadığımız sıkıntıları bugün artık konuşur durumda değiliz. Sivil iktidar bugün vesayet altında olmayan, istediğini yapabilecek, halkına hizmet ederken kimseye hesap vermeyecek, milletine güvenen bir iktidar oldu" dedi.

AK Parti Sultangazi 3. Olağan İlçe Kongresi'ne Bozkır ve Canikli'nin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Balıkesir Milletvekili Mehmet Cemal Öztaylan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da katıldı.

Kongrede, Sultangazi ilçe başkanlığı Murat Atım'dan Suzan Dağlar Civan'a geçti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!